Mistænkt for børnelokkeri er blevet varetægtsfængslet

Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt en mand i de mange sager om børnelokkeri.

Jyllinge skole er et af de steder, den mistænkte måske har forsøgt sig på Foto: Google Maps / Nils Meilvang / Scanpix

1 af 2

Tirsdag morgen har Midt- og Vestsjællands politi anholdt en mand, som man mistænker for at stå bag en eller flere af sagerne om børnelokkeri i Hvalsø, Jyllinge, Kirke-Hyllinge og senest Viby Sjælland og Lille-Skensved. 

Manden er efter grundlovsforhør i Retten i Roskilde nu blevet varetægtsfængslet frem til 16. februar, oplyser politiet. Han er konkret sigtet for blufærdighedskrænkelse og brud på våbenloven.

Vi har siden anholdelsen i formiddag brugt vores tid på at ransage.

Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi

Tidligere tirsdag kom der oplysninger frem, om at manden ejer en hvid varevogn, som går igen i de mange anmeldelser fra Sjælland.

Det oplyste pressemedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. Han fortæller, at der er tale om et par håndfulde anmeldelser i sagen om den mulige børnelokker.

- Vi har siden anholdelsen i formiddag brugt vores tid på at ransage, sagde han tidligere på dagen.

Der har været godt ti sager, hvor en fremmed mand i en bil har henvendt sig til børn for enten at tilbyde dem pokémon-kort, slik eller bare et lift. 

Læs også Børnelokker i varevogn og med hockey-maske greb ud efter 10-årig

Seneste sag var mere alvorlig

Senest er en 10-årig dreng i Viby Sjælland blevet antastet af en maskeret mand, men denne sag var mere alvorlig end de tidligere.

Vi anser denne hændelse for at være mere alvorlig end de andre. Det her er den eneste sag, hvor der har været konkret fysisk kontakt.

Kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsen Andersen

Han gik hjem ad Parkvej i Viby Sjælland klokken 18.05 mandag, da en hvid kassebil kørte op på siden af ham, oplyser politiet.

Ved tidligere lejligheder har manden i varevognen nøjes med at tale til børnene, men i dette tilfælde greb føreren af bilen ud after den 10-årige og forsøgte at hive ham ind i bilen.

Drengen skreg og slog fra sig, hvorefter han kom fri og løb hjem til sin familie, der straks tilkaldte politiet.

Politiet forsøgte at finde frem til bilen uden held.

- Vi anser denne hændelse for at være mere alvorlig end de andre. Det her er den eneste sag, hvor der har været konkret fysisk kontakt. Tidligere har parterne kun talt sammen, og så har ungerne kommet væk, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsen Andersen. 

Læs også Børnelokker i Jyllinge: Sådan skal du tale med dit barn

Sådan beskrives manden:

  • Mørkhudet mand, cirka 175 cm høj, almindelig af bygning, mørkt brunt glat hår, iført sort jakke, sorte bukser med lommer på siden, sorte læderhandsker og sorte sko.
  • Han havde en hvid hockeymaske på.
  • Bilen beskrives som muligt en Renault Kangaroo eller ”transporter” muligvis med udenlandske nummerplader og to sorte streger på siden af bilen.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik