Mistænkt børnelokker fra Jyllinge er blevet løsladt

En mistænkt børnelokker er blevet løsladt af Østre Landsret. Han blev ellers tirsdag varetægtsfængslet ved Retten i Roskilde.

Manden lokkede med Pokémon-kort ved Jyllinge Skole. Foto: Google Maps / Nils Meilvang / Scanpix

En mand, der er mistænkt for at have forsøgt at lokke børn med Pokémon-kort og slik, er blevet løsladt.

Han blev tirsdag varetægtsfængslet frem til 16. februar ved Retten i Roskilde, men det var en fejl. Det mener Østre Landsret, der torsdag har sat manden på fri fod igen.

Retten i Roskilde oplyser, at landsretten har løsladt manden. Det bekræfter også Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Landsretten har bestemt, at han skulle løslades. Her har man ikke ment, at der var grundlag for at varetægtsfængsle manden. Det må vi forholde os til. Det er spillets regler, siger han.

Læs også Børnelokker i varevogn og med hockey-maske greb ud efter 10-årig

Han understreger, at manden fortsat er sigtet.

- Vi arbejder, som vi hidtil har gjort. Det ændrer ikke noget, siger Carsten Andersen.

Politiet har den seneste tid modtaget en række anmeldelser om en mulig børnelokker. Tirsdag formiddag blev den pågældende mand anholdt som mistænkt i sagen.

Grundlovsforhøret tirsdag blev holdt for lukkede døre, og derfor holdes mandens forklaring hemmelig. Manden kærede fængslingen til landsretten, som altså er nået frem til en anden afgørelse end byretten.

Foruden forsøg på blufærdighedskrænkelse er manden, der er "midaldrende", blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Læs også Nervøsitet efter anmeldelser om børnelokker i Roskilde-området

Manden ejer en hvid varevogn, som går igen i de mange anmeldelser fra Sjælland. Børnene er blandt andet blevet tilbudt slik og Pokémon-kort. Nogle er også blevet tilbudt et lift.

De anmeldte episoder i sagen om den mulige børnelokker er foregået i Lille Skensved, Viby Sjælland, Jyllinge, Hvalsø og Kirke Hyllinge.

Senest var mandag aften, hvor en tiårig dreng var på vej hjem ad Parkvej i Viby Sjælland, og en hvid kassebil kørte op på siden af ham. 

Læs også Børnelokker med varevogn i Hvalsø: "Vi ved ikke, om det er den samme som i Jyllinge"

Føreren af bilen forsøgte at hive drengen ind i bilen, men han slog og skreg og løb hjem til sin familie, skrev politiet tirsdag i sin døgnrapport.

Manden blev beskrevet som mørkhudet, 175 centimeter høj med brunt hår og iført en sort jakke. Han var desuden iført en hvid hockeymaske.

01:05

I sidste uge blev den formodet børnelokker varetægtsfængslet. 

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik