MIN KLUB: Smid rundt med andre mennesker

Kan du lide at slås for sjov med vennerne? Så er brydning måske din kommende motionsport. Tag med vært Thomas Uhrskov til brydning i nyt afsnit af MIN KLUB.

I brydning må du ikke slå eller skade din brydemakker og modstander. Til gengæld lærer du, hvordan du bruger din krop, vægt og styrke til at nedlægge og fastholde din modstander. Med faste brydegreb og effektive fald- og kasteteknikker.

Se hele afsnittet: MIN KLUB - Brydning

- I brydesporten viser man meget respekt. Man stiller sig ikke truende an, som i en MMA-kamp. Man går ind og giver hånden til modstanderen og dommeren, fortæller Mahde Montazer, der er bryder i A/R-Roskilde Brydeklub.

Få motion i brydeklubben

I MIN KLUB – Brydning møder vært Thomas Uhrskov bryderen Mahde Montazer, der viser sine færdigheder og deler ud af sine brydetricks – og fortæller hvad brydeklubben i Roskilde har betydet for ham.

 Find din kommende idrætsgren med MIN KLUB

- Jeg går til brydning, fordi jeg synes det er rigtig sjovt. Jeg har lært at forsvar mig selv, plus jeg har lært rigtig mange mennesker at kende. Jeg hænger rigtig meget ud med dem, jeg går til brydning med. Jeg bruger min energi på en fornuftig og meget ansvarlig måde, fortæller Mahde Montazer. 

Brydeklubber i hele hovedstadsområdet tilbyder motions- eller kampbrydning for alle aldre - og tilpasset til forskellige aldre. Og de lægger gerne krop til et par prøve-uger. Også for dig, der ikke plejer at slås. Sådant lyder det fra MIN KLUB-vært Thomas Uhrskov. 

- Hvis du har lyst til at træne din styrke, smidighed og evne til at smide rundt med andre mennesker. Så er brydning måske noget for dig.

Lille sport med mange medaljer

Brydning er en stor sport i mange lande. Blandt andet i Mellemøsten, hvor den er nationalsport i både Syrien og Iran. Det er den også i så forskellige lande som Senegal og Island, med hver deres afart af den antikke brydesport.

Med 26 brydeklubber og 2000 aktive brydere, er brydning ikke nogen stor idræt i Danmark. Alligevel er vi som nation gode nok til at hente medaljer ved internationale mesterskaber. For ifølge Mahde Montazer er både fællesskabet og kampen for at vinde er en drivende kraft for ham og hans brydeklub. 

- Det med fællesskabet, det spiller jo, ik. Men man vil også gerne vinde nogle medaljer. Jeg vil gerne præstere. Jeg vil gerne vinde.

MIN KLUB - Få rørt kroppen i idrætsklub

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

20_percent

playOL-skatere: Vi er bange for at køre ind i børnene

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere