Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Såfremt Roskilde Byråd godkender et projekt til udvikling af området omkring Sct. Hans Have kan byen se frem til en fondsdonation på 38 millioner kroner.

38 millioner kroner foræret.

Det er, hvad Roskilde Kommune kan se frem til, hvis byrådet vælger at godkende et projekt der skal til behandling i juni måned.

Donationen kommer fra Annie & Otto Johs. Detlefs' fonde (OJD Fonden) og skal i projektet bruges til at udvikle området omkring Sct. Hans Have, der tidligere var en del af det psykiatriske hospital, og som Roskilde Kommune købte af Region Hovedstaden sidste år.

Sct. Hans Have er i dag en socialøkonomisk virksomhed drevet af medarbejdere, frivillige og en bestyrelse, og i det daglige arbejde inkluderer den både psykiatriske patienter, flygtninge, udsatte ledige og unge i særligt tilrettelagte uddannelsesforløb. Pengene skal blandt andet bruges på at udvide de eksisterende aktiviteter ved eksempelvis at give en større variation af haverum omkring drivhusene på området samt give nyt liv til det gamle Gartnerhus.

- Som fond arbejder vi målrettet for at støtte almennyttige formål, der kommer mange til glæde - og det vil dette projekt omkring Sct. Hans Have gøre. Derfor glæder vi os over, at vores bidrag kan være med til at realisere kommunens vision om at skabe endnu mere liv i det fantastiske naturskønne område, siger OJD Fondens bestyrelsesformand Annie Detlefs.

Stine Goltermann, der er daglig leder i Sct. Hans Have, sætter stor pris på den håndsrækning, OJD Fonden nu er klar til at give.

- OJD Fondens engagement i Sct. Hans Have de sidste 4-5 år har haft en uvurderlig betydning i forhold til vores muligheder for at udvikle en grøn rekreativ oase, og samtidig inkludere nogle af de mest udsatte borgere i vores samfund. At få en god idé er skønt, men det er først, når du får andre med på idéen, at magien starter, siger hun.

Skal danne rammen om boligkvarter

Området skal omdannes til boligkvarter, og i den forbindelse falder en så stor donation på et tørt sted.

- Den store bevilling fra OJD Fonden muliggør et markant løft af området omkring Sct. Hans Have. Det spiller rigtig godt sammen med den samlede plan, der de kommende 20 år skal sikre, at Sankt Hans bliver et nyt kvarter med plads til ro, fordybelse og aktivt liv i de smukke, bevaringsværdige bygninger, parken og naturen, siger Roskildes socialdemokratiske borgmester Tomas Breddam.