Michael fyret for Facebook-svada: Nu får han erstatning

Michael Engelbreht blev bortvist fra sit arbejde som portør efter Facebook-opslag.

Michael Engelbreht, der er tidligere portør ved Roskilde Sygehus, har fået tilkendt en erstatning, efter at han i 2015 blev bortvist fra sit arbejde på grund af et opslag på Facebook.

En voldgiftsafgørelse d. 10. maj har slået fast, at bortvisningen af den 38-årige portør var en krænkelse af hans ytringsfrihed, og at han derfor skal have udbetalt en erstatning på 123.871 kroner. Det skriver Avisen.dk. 

Striden mellem Region Sjælland og fagforeningen FOA handlede om, hvorvidt bortvisningen var en passende straf for udtalelsen på Facebook. Og det var den ikke, fremgår det af afgørelsen.

Opslaget, som Michael Engelbrecht skrev på Facebook, kom efter flere måneders frustration over arbejdsforholdene på Roskilde Sygehus. I opslaget skriver han blandt andet følgende:

"Jeg er portør på Roskilde sygehus, og fra mit synspunkt fungerer INTET hverken i rengøringen eller i portørcentralen. Alt er sparet ned, og alle farer rundt som en flok skide høns i en hønsegård og ved ikke, hvad de skal. Chefer og ledere på niveau 3 og 4 tager ikke ansvar for en skid, men kaster alt over på de almindelige ansatte, og det hele sejler".

- Personligt følte jeg, at jeg var oppe imod en umulig situation, som var meget svær at løse. Ledelsen blev ved med at sige, at der ikke kom flere folk, og arbejdsopgaverne hobede sig op. Jeg fik bare nok til sidst, siger han til Avisen.dk. 

HR-direktør i Region Sjælland Marianne Evers siger til Avisen.dk, at man bakker op om medarbejderens ret til at sige, hvad de vil.

- Vores medarbejdere har ytringsfrihed, og det har den her portør også. Det, vi har reageret på, er formen i hans opslag, som vi synes har en grovhed, der er stødende. For os er det vigtigt, at man udtaler sig på en ordentlig måde og kan dokumentere de påstande, man fremlægger, siger hun.

Regionen tager dog afgørelsen til efterretning, siger hun.

Ann Britt Olsen er advokat i FOA og har ført sagen. Mens Region Sjælland mente, at portør Michael Engelbrecht havde udtalt sig på ualmindelig grov og grænseoverskridende vis samt givet urigtige oplysninger, var fagforeningen lodret uenig.

- Michael gav ikke urigtige oplysninger og havde et rimeligt grundlag for at udtale sig kritisk om forholdene på sin arbejdsplads. Han havde heller ikke rettet sin kritik mod navngivne personer, siger Ann Britt Olsen til Avisen.dk.

At der i afdelingens trivselsundersøgelse fra 2015 blev konstateret store problemer med arbejdsmiljøet blandt portørerne, har også styrket sagen, understreger hun-

Fire måneder efter sin bortvisning fik Michael Engelbreht arbejde som portør på Rigshospitalet, hvor han fortsat er ansat. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere