Michael fyret for Facebook-opråb: Nu får han erstatning

En portør kritiserede sin arbejdsplads på Facebook. Det fik ham bortvist, men nu får han oprejsning.

"Fy for helvede". 

quote Det var kaos hver eneste morgen. Hvis der dukkede en sygemelding op, så kunne det vælte en hel dag.

Michael Engelbreht

Sådan afsluttede Michael Engelbreht, der er tidligere portør ved Roskilde Sygehus, en Facebook-svada på sin arbejdsgivers - Koncern Service - væg i 2015.

Her kritiserede han arbejdsforholdene i hårde vendinger, og det fik ham bortvist fra sit arbejde to uger senere uden løn.

Men nu ser det lyst ud for Michael Engelbreht, han har nemlig fået rettens ord for, at bortvisningen ikke var retmæssig, men en krænkelse på hans ytringsfrihed. Han har tilmed fået udbetalt erstatning på 123.871 kroner, skriver Avisen.dk. 

Her kan du se Michael Engelbrehts Facebook-opslag

- Jeg er lettet over, at der er kommet et punktum, og at det er dem, der har gjort noget forkert - og ikke mig. Jeg havde det dårligt over det efterfølgende, fordi straffen var så hård. Det er den samme straf, som én, der har taget af kassen ville få, siger han til TV 2 Lorry.

En grov Facebook-svada

Michael Engelbreht skrev opslaget efter flere måneders frustration over arbejdsforholdene på Roskilde Sygehus. Opslaget var et forsøg på at nå de øverste chefer, fordi hans nærmeste chefer efter hans mening ikke forbedrede forholdene.

- Det var jo ikke noget, jeg skrev, fordi jeg havde en enkelt dårlig dag. Det var længere tids opsparede frustrationer, som vi alle gik med. Det var kaos hver eneste morgen. Hvis der dukkede en sygemelding op, så kunne det vælte en hel dag, siger han til TV 2 Lorry.

En trivselsundersøgelse, der blev foretaget på hans afdeling kort forinden, kaldte arbejdsmiljøet "dårligt psykisk og fysisk". 

- Jeg er ærgerlig over, at det skete på denne her måde, men man skulle have lyttet mere til os og ikke bare set os som nogle brokkehoveder, siger han.

Opslaget var for groft

HR-direktør i Region Sjælland Marianne Evers siger til Avisen.dk, at man bakker op om medarbejderens ret til at sige, hvad de vil.

quote Det, vi har reageret på, er formen i hans opslag, som vi synes har en grovhed, der er stødende.

Marianne Evers, HR-direktør i Region Sjælland

- Vores medarbejdere har ytringsfrihed, og det har den her portør også. Det, vi har reageret på, er formen i hans opslag, som vi synes har en grovhed, der er stødende. For os er det vigtigt, at man udtaler sig på en ordentlig måde og kan dokumentere de påstande, man fremlægger, siger hun.

Regionen tager dog afgørelsen til efterretning. 

Hans oplysninger var korrekte

Mens Region Sjælland mente, at portør Michael Engelbreht havde udtalt sig på ualmindelig grov og grænseoverskridende vis samt givet urigtige oplysninger, var fagforeningen lodret uenig.

- Michael gav ikke urigtige oplysninger og havde et rimeligt grundlag for at udtale sig kritisk om forholdene på sin arbejdsplads. Han havde heller ikke rettet sin kritik mod navngivne personer, siger Ann Britt Olsen, der er advokat i FOA og har ført sagen, til Avisen.dk.

Trivselsundersøgelsen understregede FOA's pointe.

Fire måneder efter sin bortvisning fik Michael Engelbreht arbejde som portør på Rigshospitalet, hvor han arbejder i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere