Med kystsikring kom der håb: Boligområde vil ha' det gode ry tilbage

Risiko for oversvømmelse har gennem flere år svækket boligmarkedet i Jyllinge Nordmark. Men med ny kystsikring spirer håbet igen hos de lokale.

Byggeriet af den 62 mio. kr. dyre kystsikring, der skal sikre omkring 500 boliger i Jyllinge Nordmark er allerede godt i gang. Foto: Andreas Hein / TV 2 Lorry

Beboerne i Jyllinge Nordmark har taget deres kampe mod moder natur, når det almindelige danske blæsevejr til tider har forvandlet sig til kraftige storme. 

Det flade boligområde lige ud til fjorden er flere gange blevet ramt af oversvømmelser, der har haft store konsekvenser for beboerne. 

Den overhængende risiko for vandmasser i hjemmet har ikke ligefrem gjort området til det mest attraktive sted at handle bolig - og dermed heller ikke det letteste sted, at sælge. 

Læs også Jyllingeborger kæmper mod stormflod for tredje gang: "Vi kunne undgå det"

- Stormfloderne har gjort, at folk herude har haft en fornemmelse af at være stavnsbundet, fortæller Franck Prinds, der bor i Jyllinge Nordmark. 

Det er særligt de faldende huspriser, der plager beboerne i området, som gang på gang har set vandet skylle husenes værdi længere i bund.  

Ifølge den lokale formand for digelaget var det allerede kort efter stormen Bodil, at boligpriserne tog det første dyk. 

- Folk har været stavnsbundet, fordi det har været ganske umuligt at sælge husene. Der er ingen, der vil flytte hertil, fortæller Philip Lange Møller til TV 2 Lorry. 

Læs også Så længe må desperate husejere vente på kystsikring

03:02 Luk video

Håbet kom med kystsikring

For nyligt kom der en hjælpende hånd til boligejerne - og nu spirer håbet for Jyllinge Nordmark igen. 

Et kystsikringsprojekt, der i alt løber op i 64 millioner kroner blev endelig godkendt, og i dag kører lastbiler i pendulfart til fjorden, for at læsse jord af til det nye dige. 

- Det har betydet utrolig meget for optismismen, og specielt på boligmarkedet har vi kunne se, at der er boliger, der er begyndt at komme på markedet igen - og de bliver også solgt, fortæller formanden for det lokale digelag. 

Læs også Endelig: Første spadestik mod kystsikring af Jyllinge Nordmark

Hos den lokale ejendomsmægler  mærker man allerede en ny interesse for boligområdet, som dog i mange år har været plaget af et dårligt ry. 

- Det er ikke noget, som sker over en nat. Det kommer nok til at tage et par år måske. Ingen ved det, men vi håber på så hurtigt som muligt, fortæller Jeppe Løgstrup, der er afdelingsleder hos EDC i Jyllinge. 

Tilbage i februar blev en årelang kamp for kystsikring af Jyllinge Nordmark godkendt og den 13. oktober blev der taget de første spadestik til beskyttelsen af knap 500 ejendomme.

Kystsikringen i Jyllinge Nordmark forventes at stå endeligt klar i slutningen af sommeren 2019. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik