Med dette smuthul kan du snyde p-vagten i Roskilde

Et smuthul gør, at man i Roskilde bymidte kan holde væsentligt længere parkeret, end de tre eller to timer, det er tilladt - uden at blive snuppet.

Foto: TV 2 Lorry

Det er ikke lovligt - men du bliver ikke snuppet.

Selvom det flere steder i Roskilde bymidte kun er tilladt at parkere to eller tre timer ad gangen, kan man, hvis man er snedig, strække sin parkering til om eftermiddagen uden at betale i nogle tilfælde. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Dette er ikke lovligt, men hvis det skal afsløres, kræver det, at p-vagterne skal udføre en omstændelig og tidskrævende ventilkontrol.

Teknik- og Miljøforvaltningen, Roskilde

I Roskilde bymidte er det flere steder kun tilladt at parkere i to eller tre timer ad gangen fra klokken 10 til 19 om aftenen i hverdage. Men efter en ny bekendtgøresle er trådt i kraft, tjekker p-vagter ikke bilerne, før de første tre timer er gået - altså klokken 13.00.

- Det betyder, at man på p-pladser med tre timers parkering i perioden mellem klokken 10.00 og 19.00 kan stille p-skiven til klokken 13.00, når man ankommer fx. klokken 08.00. Før klokken 13.00 må parkeringsvagterne ikke udskrive afgifter, og efter klokken 13 er p-skiven retvisende, og man kan holde til klokken 16.00, skriver forvaltningen ifølge Dagbladet Roskilde. 

Læs også Fartelskere vil have lovlige bilræs - men kommuner siger nej

- Dette er ikke lovligt, men hvis det skal afsløres, kræver det, at p-vagterne skal udføre en omstændelig og tidskrævende ventilkontrol, skriver forvaltningen ifølge dagbladet.

Forvaltningen tilføjer ifølge Dagbladet Roskilde, at flere udnytter smuthullet, og dermed bliver der færre p-pladser for de handlende i byen.

Længere p-begrænsninger

Teknik- og Miljøforvaltningen vil nu ændre de nuværende parkeringsregler i bymidten. Man ønsker at udvide p-begrænsningen, så man allerede fra klokken syv kun kan parkere i to eller tre timer i nogle områder.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Torben Jørgensen, Soc. Dem., siger til TV 2 Lorry, at det handler om at få en rotation af biler i bymidten, så der kommer flere handlende til byen.

Læs også Køge: Betalingsparkering udsættes

Han var ikke bekendt med muligheden for at kommer udenom p-bøder og sagde til TV 2 Lorry, at ønsket om at lave nye regler for ham ikke handlede om at komme snyden til livs.

Forslaget er nu sendt tilbage til forvaltningen, der skal undersøge, om det vil være gavnligt for Roskilde at øge tidspunktet, hvor man kun må parkere i to eller tre timer.

Det er uvist, hvorvidt de nye regler, hvis de træder i kraft, vil kunne stoppe smuthullet.

Beboere i området kan købe en p-licens, så de slipper for at stå tidligt op og stille p-skiven.

Læs også P-ballade i Køge: Nu vender politikere på en tallerken

Her kan du parkere i Roskilde

Gratis parkering i 2 timer
Inden for bymidtens parkeringszone kan du parkere i 2 timer mellem kl. 10-19 på hverdage og kl. 9-15 på lørdage. I den øvrige tid er der fri parkering, medmindre der er andre forhold, der gør sig gældende.

Gratis parkering i 3 timer
 • Bønnelyckes Plads med 120 pladser
 • Maglekilde Plads med 90 pladser
 • Sortebrødre Plads med 420 pladser
 • 3 timer mellem kl. 10-19 på hverdage og kl. 9-15 på lørdage
 • Den øvrige tid er der fri parkering
   
Parkering hele dagen
Langs den indre ringgade "O1" og lige udenfor er der en række parkeringspladser, hvor man kan parkere hele dagen: 
 • Ny Østergade : 60 pladser
 • Rådmandshaven: 140 pladser
 • Ved Kildegården : 100 pladser
 • Byvolden/Hedegade: 100 pladser
 • Kong Magnus Vej: 50 pladser
 • Sortebrødre Plads: 50 pladser til heldagsparkering på hverdage
I Jyllinge og Viby er der centrale P-pladser ved indkøbscentrene.
Kilde: Roskilde Kommune 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik