Mand sigtet for hærværk mod statue af Matadors mor

Midt- og Vestsjællands Politi har nu sigtet en 66-årig mand for hærværk mod to statuer i Roskilde. Begge blev overhældt med rød maling.

Politifoto fra 13. juni 2017. En 66-årig mand fra Roskilde er nu blevet sigtet for hærværk både mod en statue af Lise Nørgaard og en buste af Gustav Wied. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

En 66-årig mand fra Roskilde er blevet sigtet for hærværk mod to statuer i hans egen hjemby. Den ene statue forestiller Lise Nørgaard, og den er opstillet i Algade. Den anden er en buste af Gustav Wied opsat i krydset mellem Domkirkestræde og Sankt Ols Gade. Begge blev overhældt med rød maling.

Hærværket fandt sted om formiddagen den 13. juni 2017. Efterforskningen har blandt andet inkluderet gennemsyn af videoovervågning, og det har givet politiet grundlag for at mistænke den 66-årige mand for hærværket. 

Den 66-årige mand vil på et senere tidspunkt blive stillet til regnskab for hærværket. Det kommer til at ske til et retsmøde, hvor de to sager om hærværk skal afgøres sammen med andre sager mod den mistænkte. 

Sådan se det ud, da statuen af Lise Nørgaard skulle gøres ren efter hærværket i juni:

00:42 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik