Mand sigtet for at fælde træer med fuglereder i

Midt- og Vestsjællands Politi modtog i går en anmeldelse af de sjældnere. På en adresse i Roskilde foregik der ulovlig træfældning.

Hvad der begyndte som en arbejdsopgave med penge ind i kassen, kan nu ende med at blive til en bødesag og penge ud af kassen for en mand fra Bogø.

Den 59-årige mand er ansvarlig for et træfældningsfirma, der i går var på arbejde på en adresse i Roskilde, og her tog en almindelig arbejdsopgave en trist drejning.

Firmaet var hyret til at beskære nogle træer for at skabe mere lys omkring en ejendom, da en forbipasserende opdagede, at alt ikke var, som det skulle være.

Den forbipasserende kunne se reder der faldt til jorden og fugle der fløj omkring træerne og kontaktede derfor politiet.

- Det er en af de mere sjældne anmeldelser, så det er ikke sådan en vi lige kan, hvis vi blev hevet ud af sengen klokken tre om natten, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Råger beskyttet af loven

Politiet kunne hurtigt konstatere, at der var tale om rågereder, og da disses redetræer ikke må fældes mellem 1. februar og 31. juli blev den ansvarlige 59-årige ansvarlige altså sigtet for en overtrædelse af bekendtgørelsen om fredning af visse dyre- og plantearter.

- Selvom nogle kan have et lidt anstrengt forhold til råger, så har de jo også en retsbeskyttelse, når loven siger det, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at sagen sandsynligvis ender med en bødestraf, og at Midt- og Vestsjællands Politi vil kontakte Naturstyrelsen for hjælp til at afgøre, hvilken størrelsesorden bøden skal ligge i.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere