Mænd i jakkesæt udgav sig for at være fra Skifteretten

To mænd i jakkesæt skaffede sig adgang til et hjem i Roskilde under påskud af at være fra Skifteretten, men Skifteretten kommer ikke på besøg, fortæller politiet.

Foto: TV2/Lorry

En familie fra Roskilde, der havde haft en dødsannonce i avisen, fik efterfølgende besøg af to mænd i jakkesæt, som påstod at være fra Skifteretten.

De fik adgang til en bolig i kvarteret Kristianslund i Roskilde under påskud af at ville besigtige hjemmet, forklarer Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi opfatter det som en ny måde, at forsøge at lave tricktyveri på, et forsøg på at rekognoscere og se, om der var noget af værdi i hjemmet, siger kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen til TV 2 Lorry, og forklarer at man ikke skal lukke mændene ind, hvis de banker på ens dør.

- Skifteretten kommer ikke ud på denne her måde, så hvis det sker, kan man roligt afvise at lukke dem ind, forklarer Carsten Andersen.

Hændelsen fandt sted fredag den 15. januar, og der blev ifølge politiet ikke stjålet noget fra hjemmet i Roskilde. Politiet har heller ikke fået nogen meldinger i om, at de to mænd i jakkesæt skulle have forsøgt at udgive sig for at være fra Skifteretten andre steder i politikredsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik