Lynnedslag smadrede toilet: ”Det var ret voldsomt”

Store Bededagsferien startede med et brag, da husejere fik smadret deres toilet af et lynnedslag.

To ældre beboere på Vintappervej i Kirke Hyllinge kan prise sig lykkelige over, at de torsdag eftermiddag ikke var i færd med at forrette deres nødtørft.

Ved 15-tiden passerede et voldsomt tordenvejr området, og pludseligt slog et lyn slog ned i deres landejendom.

Lynnedslaget var så voldsomt, at det smadrede badeværelset, hvor toilettet blev totalt ødelagt, oplyser Vestsjællands Brandvæsen til TV 2 Lorry.

- Lynet startede en mindre brand, og det gik primært udover toilettet. Det var ret voldsomt. Der var også en vasketøjkurv inde på badeværelset, og da vi nåede frem var tøjet blevet smidt ud af vinduet, siger Lasse E. Hansen, vagthavende chef ved Vestsjællands Brandvæsen.

Ikke første gang

Han fortæller, at lynet slog ned i en radiator via vinduet til badeværelset. Vandrørene og elinstallationer tog skade, og vandtilførelsen til toilettet var smeltet.  

- Lynnedslag kan været ret voldsomme, men heldigvis kom ingen til skade. Den lokale brandstation ligger kun 800 meter derfra, så vi var hurtigt fremme på stedet og slukkede branden, siger Lasse E. Hansen.

Han fortæller, at den selvsamme landejendom skulle være blevet ramt af et lynnedslag for nogle år tilbage, hvor der ligeledes opstod brand.

- Kirke Hyllinge-området er meget udsat. Også kirken har tidligere været ramt af et lyn, hvor noget af murværket blev slået af, siger Lasse E. Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere