Lynnedslag smadrede toilet: ”Det var ret voldsomt”

Store Bededagsferien startede med et brag, da husejere fik smadret deres toilet af et lynnedslag.

Torsdag eftermiddag passerede et voldsomt tordenvejr området ved Kirke Hyllinge nord for Roskilde. (Modelfoto.) Foto: Shutterstock / Ritzau Scanpix

To ældre beboere på Vintappervej i Kirke Hyllinge kan prise sig lykkelige over, at de torsdag eftermiddag ikke var i færd med at forrette deres nødtørft.

Ved 15-tiden passerede et voldsomt tordenvejr området, og pludseligt slog et lyn slog ned i deres landejendom.

Lynnedslaget var så voldsomt, at det smadrede badeværelset, hvor toilettet blev totalt ødelagt, oplyser Vestsjællands Brandvæsen til TV 2 Lorry.

- Lynet startede en mindre brand, og det gik primært udover toilettet. Det var ret voldsomt. Der var også en vasketøjkurv inde på badeværelset, og da vi nåede frem var tøjet blevet smidt ud af vinduet, siger Lasse E. Hansen, vagthavende chef ved Vestsjællands Brandvæsen.

Læs også Lynnedslag smadrede hus

Ikke første gang

Han fortæller, at lynet slog ned i en radiator via vinduet til badeværelset. Vandrørene og elinstallationer tog skade, og vandtilførelsen til toilettet var smeltet.  

- Lynnedslag kan været ret voldsomme, men heldigvis kom ingen til skade. Den lokale brandstation ligger kun 800 meter derfra, så vi var hurtigt fremme på stedet og slukkede branden, siger Lasse E. Hansen.

Han fortæller, at den selvsamme landejendom skulle være blevet ramt af et lynnedslag for nogle år tilbage, hvor der ligeledes opstod brand.

- Kirke Hyllinge-området er meget udsat. Også kirken har tidligere været ramt af et lyn, hvor noget af murværket blev slået af, siger Lasse E. Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik