Louise stortudede under Ice Cube-koncert: Jeg savner ham

00:27

Ice Cubes koncert blev rost af flere anmeldere. BT's Jeppe Elkjær Andersen gav den fire stjerner: "Det er svært at blive sur på den gode, gamle legende Ice Cube, der sørgede for - nok engang - at minde os alle om, at hiphop for alvor har vundet indpas, ikke kun på Roskilde Festival, men også i publikums hjerter." Video: TV 2 Lorry

Ice Cubes koncert på Roskilde Festival satte Louises tårekanaler på voldsomt overarbejde.

Solen tittede endelig frem over Orange Scene, da den amerikanske rapper Ice Cube og hans slæng gik på scenen. 31-årige Louise von P stod klar ved forreste række og prøvede at nyde koncerten. Men tårerne pressede sig på.

- Jeg stortudede jo. Det var hårdt at se at mixerpulten stod tom, men også fedt, at de viste ham respekt ved ikke bare at gå ud og finde en erstatning med det samme, siger Louise.

Hun var gode venner med Ice Cubes tidligere dj: Crazy Toones, som døde af et hjerteanfald i januar i år. Flere gange under koncerten nævnte Ice Cube, at han savnede sin faste makker.

Læs også Nyt tiltag på Roskilde Festival: Få dine ting sendt hjem for 100 kroner

- Hver gang tårerne stoppede, så gik der to minutter, og så kom jeg til at kigge op på den tomme mixerpult eller så nævnte Ice Cube ham. Og så startede det hele forfra. For jeg savner ham også, siger Louise med et lille snøft.

Talte med ham kort før dødsfaldet

Louise har gennem fælles venner kendt Dj Crazy Toones i mange år, og hun betegnede ham som en ven. Sidst de talte sammen var ifølge Louise til jul, hvor de ringede sammen og ønskede hinanden glædelig jul.

- Under koncerten tænkte jeg tilbage på nogle af de gode minder vi har sammen. Det var meget følelsesladet.

Læs også Udsatte får lækre madrester fra Roskilde: Mere økologi i år

Den 48-årige O'Shea Jackson - bedre kendt som Ice Cube - har lavet musik siden slutningen af 80'erne, hvor han tilhørte rap-gruppen N.W.A. Siden har han udgivet massevis af musik i eget navn og spillet med i en række Hollywood-film. 

Han skinnede ned på os fra himlen

Louise har været til mindst tyve koncerter med Ice Cube gennem årene, og selvom tårerne løb ned af kinderne denne gang, nød hun koncerten.

- Solen kom jo frem lige til koncertstart. Jeg er sikker på, at det var ham, der skinnede ned på os, siger Louise, der efter koncerten fik lov at komme om bag Orange Scene og kramme med Ice Cube og resten af slænget.

Kocerten fik i øvrigt fem hjerter i Politiken, hvor anmelder Lucia Odoom skrev, at rapperen både lykkedes med at råbe gæsterne op og underholde. 

BT's anmelder Jeppe Elkjær Andersen gav koncerten fire stjerner:

- Det er svært at blive sur på den gode, gamle legende Ice Cube, der sørgede for - nok engang - at minde os alle sammen om, at hiphop for alvor har vundet indpas, ikke kun på Roskilde Festival, men også i publikums hjerter.