Lorryland hitter: Disse kommuner er landets mest anbefalede at bo i

Ifølge en ny undersøgelse mener borgerne i tre kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde, at deres egen kommune er noget ganske særligt.

Tre af kommunerne i TV 2 Lorrys sendeområde er de mest anbefalede at bo i, hvis man spørger kommunernes egne borgere.

Det viser analysefirmaet Voxmeters årlige kommunebarometer.

De tre kommuner i top er henholdsvis Furesø, Roskilde og Frederiksberg som 1,2 og 3. I samtlige af landets kommuner er en gruppe borgere blevet spurgt, om de vil anbefale venner, familie og bekendte at flytte til.

quote Man bliver stolt og glad for resultatet, men hånden på hjertet, så ved vi faktisk ikke, hvad er årsagen er.

Thomas Breddam, borgmester Roskilde Kommune

Og de ovennævnte kommuner har altså flest borgere, som vil anbefale deres egen kommune til andre som ny bopæl.

TV 2 Lorry var mandag forbi Roskilde i den nye Musicon-bydel for at høre tilfældige borgere, om de ville anbefale andre at slå sig ned i kommunen.

- Hvis man er glad for kultur og glad for en by, der gør en masse for at holde kulturen i live, så skal man flytte hertil, siger Niels Estrup.

Og han står ikke alene med sin holdning.

- Roskilde er en blanding af kulturliv og fest i gaderne, men samtidig er der også plads til at kunne gå en tur alene, hvis man har brug for det. Det er en smeltedigel af det bedste fra byen og ro og fred, siger Simone Damvilde.

Udklip

Fællesskabet er det unikke

Borgmester i Roskilde Kommune, Thomas Breddam (S), er meget ydmyg omkring undersøgelsen, da han mener, at resultaterne betyder, at der følger et vist ansvar med for lokalpolitikerne.

Borgmesteren tror, at det især er sammenholdet i kommunen, som borgerne sætter pris på.

- Vi har nogle rigtigt stærke fællesskaber i Roskilde Kommune. Vi formår at bygge på, at man føler sig hjemme, og jeg tænker også, at det er derfor borgerne gerne vil invitere andre ind og anbefale venner og familie at flytter hertil, siger Thomas Breddam til TV 2 Lorry.

Han nikker også genkende til beskrivelsen fra borgerne i undersøgelsen om, at Roskilde er en kommune, der kan byde på rigtig meget natur, men også rummer en rigtig by.

Men Thomas Breddam er dog spændt på, hvad de på rådhuset kan bruge undersøgelsen til.

- Vi skal kigge nærmere på den. Man bliver stolt og glad for resultatet, men hånden på hjertet, så ved vi faktisk ikke, hvad årsagen er, siger han.