Lokal Roskilde-fisker raser over festivalskrald ved sø: "Det er noget svineri"

Roskilde Festival beklager de gener, som åbningen af campingarealerne har skabt for naboerne i lokalområderne.

År efter år ophober der sig mere og mere skrald i området omkring Himmelsøen ved Roskilde Festivals indgang West.

Det mener den lokale fisker og festivalgæst Thomas Ejdrup Angler.

På en sti langs Himmelsøen lå festivalgæster fredag i kø for at kunne komme først i køen til at løbe ind på festivalpladsens campingområde, der blev tilgængelig lørdag klokken 16.00. 

Ifølge Thomas Ejdrup Angler har festivalen tidligere sat et hegn op for at skærme området fra de ivrige festivaldeltagere, men i år har det været muligt at opholde sig på stien ved Himmelsøen i løbet af fredagen. 

- Det er ikke særlig godt for fiskene, hvis affaldet ender i søen, siger den 27-årige Thomas Ejdrup Angler
- Det er ikke særlig godt for fiskene, hvis affaldet ender i søen, siger den 27-årige Thomas Ejdrup Angler
Foto: Thomas Ejdrup Angler

Svineri

Således kunne Thomas Ejdrup Angler konstatere, at det flød med blandt andet øl-dåser, poser og pizzabakker i området fredag omkring klokken 21, hvor billedet herover er taget.

- Det er noget svineri. Jeg ville gerne have, at kommunen eller Roskilde Festival satte nogle flere skraldespande op derude, siger Thomas Ejdrup Angler, da TV 2 Lorry taler med ham lørdag eftermiddag.

Ikke godt for fiskene 

Han fisker ofte efter karper i søen. 

- Jeg frygter, at affaldet ender i søen, for det blæser lidt. Det er ikke særlig godt for fiskene, hvis affaldet ender i søen, siger den 27-årige Thomas Ejdrup Angler, der har boet i Roskilde hele sit liv og er en flittig festivalgæst.

Roskilde Festival bryster sig af at være en miljøbevidst festival, hvor “bæredygtighed er tænkt ind i alt fra madboder til affaldshåndtering,” som de skriver på deres hjemmeside

TV 2 Lorry har henvendt sig til Roskilde Festivals presseafdeling med en række spørgsmål om sagen. Om der har været hegn i området tidligere år, om der plejer at se sådan ud, hvornår der bliver ryddet op, om skraldet kan være fløjet i søen, om der er tilstrækkeligt med skraldespande i området og endelig hvad man mener om, at gæsterne lader skraldet flyde?

Beklager

Roskilde Festivals presseafdeling skriver lørdag eftermiddag i en mail til TV 2 Lorry:

“Alle arealer, der grænser op til festivalens venteområder, ryddes hurtigst muligt for efterladt affald. Himmelsøen og dens omkringliggende stisystemer grænser direkte op til venteområdet på campingpladsens vestside, hvor omkring 12.000 mennesker er ankommet i løbet af det seneste døgn. Så mange mennesker på én gang og på relativt lidt plads kan give udfordringer i lokalområdet i form af affald. 

Alle de berørte områder nær ved venteområderne ryddes for affald, så snart de ankomne gæster er inde på pladsen. Dette arbejde er påbegyndt efter åbningen i dag kl. 16.00. Festivalens renovationsansvarlige sikrer desuden, at området ved Himmelsøen tjekkes løbende for affald i den kommende uge. 

Roskilde Festival beklager de gener, som åbningen af campingarealerne har skabt for naboerne i lokalområderne,” oplyser Roskilde Festivals pressekontor. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere