Lokal klub hitter med pigefodbold: Vi giver dem udelt opmærksomhed

I de senere år er der kommet mere fokus på kvindefodbold i Danmark. I Roskilde vokser den lokale pigefodboldklub eksplosivt, fordi drengene ikke stjæler opmærksomheden.

Der sker meget godt for kvindefodbolden i de her år.

Kvindelandsholdet brillerede ved EM i 2017 og stod til imponerende skue og ikke mindst inspiration for alle fodboldglade piger.

Og året forinden havde DBU oprettet en kvindekomission, med det formål, at få flere piger og kvinder til at vælge fodbolden til.

I Roskilde oprettede man for fire år siden en pigefodboldklub. Klubben er vokset eksplosivt siden da.

Udelt opmærksomhed

quote De kan spille fodbold i trygge omgivelser på deres præmisser

Andreas Tvede, træner i Roskilde Pigefodboldklub

Roskilde Pigefodboldklub har i dag mere end 280 aktive spillere i klubben. En sportslig sejr efter fire års arbejde, som klubben tilskriver den udelte opmærksomhed pigerne kan få, og det miljø der opstår, når de ikke skal konkurrere med drengene.

- Den barriere, der er for piger i en drengedomineret fodboldklub, den har vi ikke her. De kan spille fodbold i trygge omgivelser på deres præmisser, siger Andreas Tvede, der er træner i Roskilde Pigefodboldklub.

DBU foretog en undersøgelse i 2016 af teenagepigers liv med fodbold og kunne konkludere, at 40 procent faktisk følte, at deres klub prioriterede drengene højere end pigerne.

- Jeg tror, at mange piger oplever at være en minoritet i andre klubber. Og at de også spiller mod nogle, som både er bedre og spiller hårdere end dem selv. De skal bevise sig selv meget mere i drengedominerede klubber, siger Andreas Tvede.

quote De [drengene red.] spillede mig ikke rigtigt. Jeg var den eneste pige, og de ville ikke rigtigt have mig på holdet

9-årige Josephine Palacios

En social sport

I Roskilde Pigefodboldklub spiller blandt andre 9-årige Josephine Palacios, der lige netop har haft den slags oplevelser, da hun spillede i en blandet klub.

- De [drengene red.] spillede mig ikke rigtigt. Jeg var den eneste pige, og de ville ikke rigtigt have mig på holdet, siger hun.

DBUs undersøgelse fra 2016 konkluderede også, at mange piger gerne vil have flere sociale arrangementer i klubben og at det næsten ligeså vigtigt for dem at spille sammen med veninderne, som at spille med nogle på samme niveau.

Den sociale faktor er væsentlig mener Roskilde Pigefodboldklub, de har nemlig selv oplevet, hvor gode pigerne er til få flere piger med.

- Når først der er et par stykker fra en klasse, der spiller fodbold hos os, så begynder de andre fra klassen og parallelklassen også at komme med, siger Andreas Tvede, der er træner i Roskilde Pigefodboldklub.

Roskilde Pigefodbold tilbyder træning i ti forskellige aldersgrupper, fra børnehold til dame senior.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere