Livredderpatrulje lærer skoleelever førstehjælp

Trygfondens LivredderPatrulje i disse dage tager rundt og underviser i badesikkerhed.

01:29

Trygfondens LivredderPatrulje tager i disse dage tager rundt og underviser i badesikkerhed. I dag var patruljen taget til Roskilde Havn.

Solskin og høje temperaturer giver livredderne travlt.

Alene i sidste uge gennemførte TrygFondens livreddere 7.136 indsatser ved landets badeområder. Ved tre af dem var en person i livsfare.

Derfor er det også relevant, når Trygfondens LivredderPatrulje i disse dage tager rundt og underviser i badesikkerhed.

I dag var patruljen taget til Roskilde Havn, hvor en skoleklasse fra den lokale Sct. Jørgens Skole prøvede kræfter med, hvordan man yder førstehjælp, kaster en redningskrans og skaffer hjælp, hvis der skulle opstå en badeulykke.

- Vi afholder det her for at komme ud og udbrede livredderkulturen her i Danmark. Derudover prøver vi af få folk til at føle sig mere sikre og kende de lokale omgivelser, fortæller Oliver Sørensen, som er kystlivredder ved TrygFonden, til TV 2 Lorry.

Børnene blev klædt på i badevandssikkerhed af TrygFondens livredderpatrulje. Foto: TV 2 Lorry

Efter dagens undervisning fik børnene hver især et livredderdiplom. En af dem var Mikkel Lorentzen, som går i førsteklasse på Sct. Jørgens Skole.

Han fortæller, at han blandt andet har lært, at man skal huske at sige adressen, hvis man ringer 112.

- Vi skulle bare herned med klassen, og så blev vi spurgt, om vi ville se det her, og det ville vi gerne. Vi har lige kigget på nogle bøger og lært lidt. Jeg synes, det er sjovt. fortæller han til TV 2 Lorry.

Mikkel Lorentzen og Savannah Hougaard går begge i 1. klasse på Sct. Jørgens Skole. Foto: TV 2 Lorry

Det samme synes klassekammeraten Savanna Hougaard. Hun glædede sig især til at prøve at give førstehjælp på livredderpatruljens medbragte dukker.

- Man kan drukne, og så kan man ikke trække vejret så meget under vandet og komme op igen, siger hun og tilføjer, at hun selv går til svømning, hvor hun har lært både at svømme delfin, crawl, rygcrawl og brystsvømning.

Netop det at kunne svømme er ifølge kystlivredder Oliver Sørensen også det allervigtigste råd.

- Man skal lære at svømme, så man redde sig selv og andre, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik