Landsby ramt af indbrudsbølge: Nu rykker mobil politistation ind

Svogerslev har henover weekenden været plaget af en række indbrud. Nu rykker Midt-og Vestsjællands Politi deres mobile politistation ind i byen.

En lang række husejere i den lille by Svogerslev vest for Roskilde har haft ubudne gæster henover weekenden.

I alt har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget 12 anmeldelser om indbrud, hvilket er usædvanligt mange taget i betragtning af, at byen kun har lige knap 4.400 indbyggere.

- Der har været lidt for mange indbrud forhold til, hvad vi normalt ser i det område, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at der flere ting, der indikerer, at der muligvis kan være tale om en og samme gerningsmand eller gerningsmænd.

Samme fremgangsmetode flere steder

Blandt andet er ni af indbruddene blevet begået i tre nabolag (Haretoften, Stenleddet og Rævehøjen), og så er fremgangsmetoden også den samme mange af stederne.

- Vi kan se, at vinduer og døre typisk er blevet brudt op i stedet for at blive knust. Det kunne indikere, at det er den samme gerningsmand.

- Og når vi så også kan se, at der er flere indbrud på samme vej, så kunne det tyde på, at det er sket ud fra tankegangen om, at hvis man har haft succes et sted, så tager man også den næste, siger Martin Bjerregaard.

Han fortæller, at det er ikke er alle steder, der blevet stjålet noget, men at en række husejere har fået stjålet smykker og Kaj Bojesen-figurer. Og netop det faktum, at der er tale om mindre tyvekoster, er med til at give politiet en idé om, hvordan tyven muligvis har båret sig ad.

- Alle de her ting, der er blevet stjålet, kan være i en sportstaske og tages med i bussen. Så man kan godt tolke det som om, at tyven har tænkt lidt over tingene, siger Martin Bjerregaard.

Mobil politistation rykker ind i byen

I kølvandet på de mange indbrud har Midt- og Vestsjællands Politi mandag eftermiddag rykket deres mobile politistation ind i Svogerslev Centret.

Her vil medarbejdere fra politiets forebyggende afdeling stå til rådighed med gode råd om forebyggelse af indbrud, nabohjælp og andre ting, man som villaejer kan gøre for at gøre det mere besværligt og risikabelt at være indbrudstyv. 

- Det kan være tænd og sluk lys i de her mørke tider, eller at man laver aftaler naboerne, når man ikke er hjemme. Noget andet kan være, at man putter skrald i skraldespanden, så tyven tror, man stadig er hjemme. Alle sådan nogle præventive ting, siger Martin Bjerregaard.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere