Kvinder faldt pladask på Facebook - nu advarer politiet mod fupnummer

Politiet advarer mod fænomenet "romancescam", efter at to kvinder er blevet forsøgt snydt af den samme svindler.

Kærlighed gør blind.

Det kan en 78-årig kvinde fra Roskilde bevidne, efter at hun mandag var tæt på at blive franarret et beløb i omegnen af 17.000 kroner.

Den 78-årige havde fået kontakt til en mand via Facebook, som havde charmeret hende og overtalt hende til at hæve 2500 dollars, som skulle sendes ham, fremgår det af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

Manden havde oplyst kvinden et navn og sagt, at han var en amerikansk oberst, som var udsendt til Syrien. Han fortalte, at han ville få en anden dansk kvinde til at hente pengene og overføre dem til en konto via Western Union.

Heldigvis havde den ældres kvindes pårørende fået nys om historien og fået hende til at indse, at det var en bedrager. Kvinden gik derfor til politiet om eftermiddagen og anmeldte episoden.

Men den groteske sag sluttede ikke her.

73-årig fuppet af 'fransk diplomat'

Senere på aftenen kontaktede den 78-åriges pårørende nemlig igen politiet, da en 73-årig kvinde fra Næstved var dukket op for at hente pengene, som skulle overføres.

Den 73-årige var ligeledes blevet overtalt af en mand på Facebook, som skrev, at han var fransk diplomat, til at hente pengene hos den 78-årige. Der blev dog ikke overført nogen penge, da kvinderne fattede mistanke.

Hvad er romancescam?

Midt- og Vestsjællands Politi undersøger nu sagen, som viser tegn på, at de to kvinder har været udsat for såkaldt ”Romancescam”, hvor udenlandske bedragere charmerer sig til at få folk til at udbetale penge til dem.

Korrespondancen imellem anmelderen og manden på nettet bar således præg af, at teksten var skrevet ved brug af translationsprogrammer.

- Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise samme sunde skepsis over for personer på nettet, som den 78-åriges pårørende gjorde, skriver Midt- og Vestsjællands i døgnrapporten, hvor politiet samtidig lister en række gode råd, man altid bør følge online.

Sådan undgår du at blive narret:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere