Kvinde stjal ti oksemørbrad for at betale gæld

Personalet fra Meny i Himmelev undrede sig over, at alle oksemørbradene fra butikkens slagterafdeling manglede, men sagen blev opklaret, da de så overvågningen igennem.

Arkivfoto Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tirsdag eftermiddag anmeldte personalet fra Meny i Himmelev i Roskilde Kommune, at de havde tilbageholdt en kvinde, som havde stjålet intet mindre end ti oksemørbrad til en samlet værdi af 4000 kroner, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Butikkens personale havde opdaget, at alle oksemørbradene fra slagerafdelingen manglede, men mysteriet blev opklaret, da de så overvågningen igennem.

Læs også Mand snuppet 51 gange for butikstyveri: Nu går den ikke længere

Overvågningen viste nemlig billeder af en kvinde, der gik hen til kølemontren med en kurv, som hun lagde alle mørbradene ned i, hvorefter hun forlod supermarkedet via grøntafdelingen uden at betale for kødet.

Vendte tilbage til butikken

Kvinden kom tilbage til butikken en halv time senere, hvor hun blev tilbageholdt.

Efterfølgende kom politiet frem til butikken, hvor de sigtede den 25-årig kvinde fra Svinninge for butikstyveri.

Kvinden blev taget med til stationen til afhøring. Her forklarede hun, at hun havde stjålet for at skaffe penge til en mand, som hun havde gæld til. Hun havde kort efter tyveriet overdraget mørbradene til en bekendt, som havde betalt hende 500 kroner.

Læs også Reportage fra Københavns Lufthavn: Gabende tomt - alt står (næsten) stille

Politiet beslaglagde de 500 kroner, som kvinden blev fundet i besiddelse af. Hun ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til om politiets indgreb var retsmæssigt.

Politiet undersøgte kvindens oplysninger og fandt frem til den bekendte, en 24-årig mand uden fast bopæl, som blev sigtet for at medvirke til butikstyveri.

Manden nægtede kendskab til sagen, og det lykkedes ikke politiet at finde de stjålne mørbrad. Efter afhøring blev kvinden løsladt, men de kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i den officielle døgnrapport.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik