Kræver løsning på atom-affald

Der skal findes en løsning på atomaffaldet på Risø, og den skal gerne findes hurtigt efter valget, for jo tættere på næste valg beslutningen bliver skubbet, jo mindre er chancen for, at der findes en løsning. Sådan lyder rationalet fra de lokale folketingskandidater, som DAGBLADET Roskilde har talt med.

Foto: TV2/Lorry

- Vi skal finde en permanent løsning. Vi holder folk for nar ved at blive ved med at kaste bold med det her emne. Jeg mener, vi skal lave en aftale med udlandet, lyder det fra Venstres Flemming Damgaard Larsen.

Merete Dea Larsen (DF) vil have affaldet placeret et andet sted end Risø.

- Vi skal lytte til eksperterne. At vi bare lige skærer den kage ud fra lokalpolitiske interesser er at spille hasard med borgernes sikkerhed, siger hun.

Mette Gjerskov (S) vil have en hurtig afklaring, og det skal være den sikreste løsning.

- Risø er ikke den sikreste løsning, og vi skal huske, at der hele tiden kommer nyt radioaktivt affald til fra hele Danmark, så affaldet er ikke bare Risøs, siger hun.

Christian Wedell-Neergaard (K) ønsker også en permanent løsning. Kun Enhedslisten og Alternativet, af de partier DAGBLADET har talt med, afviser ikke Risø som en midlertidig løsning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik