Koster 35 millioner: Kommune giver alle elever iPad eller PC

Alle folkeskoleelever i Roskilde får enten en iPad eller en PC, som de frit kan benytte, mens de går i skole.

Den øgede fokus på digitalisering i folkeskolen fik endnu et skub, da Roskilde Kommune med borgmester Joy Mogensen (S) i spidsen har valgt at bruge 35 millioner kroner på nyt IT-udstyr til knap 10.000 skoleelever.

I Roskilde har man nemlig besluttet, at alle folkeskoleelever skal udstyres med enten splinternye iPads eller PC’ere, og mandag startede uddelingen af iPads til de yngste elever. En kraftig optrapning efter ta man tidligere havde investeret i iPads til et par udvalgte skolers udskolingselever.

I alt får 3989 elever i 0.-3. klasse en iPad, mens 5819 elever i 4.-10. klasse får udleveret en PC. Derudover får 1350 pædagogiske medarbejdere på skoleområdet udleveret en PC, og 600 indskolingslærere får også en iPad. Man har vurderet. at det ikke var en optimal løsning for de større elever med en Ipad. Derfor får de større elever udleveret en bærbar computer, da meget af deres undervisning kræver en IT-enhed med større kapacitet og et rigtigt tastatur.

Mange penge, men godt givet ud
Formand i skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune, Claus Larsen (S), medgiver, at 35 millioner naturligvis er mange penge, men han er ikke i tvivl om at det er givet godt ud.

- Vi har valgt at gå den vej, fordi vi ser det som et vigtigt redskab for børnene. Undervisningen foregår i højere og højere grad gennem IT, og der er mange gode værktøjer i en iPad. I det hele taget giver det god mening, at børnene bliver fortrolige med det tidligt, så de udvikler et naturligt forhold til det, når de senere i livet kommer ud på arbejdsmarkedet, siger Claus Larsen til TV 2 Lorry.

Hvor meget iPaden skal bruges i undervisningen til de yngste kommer helt an på den enkelte lærer, men Claus Larsen mener ikke, at elektronikken kommer til at tage helt over for den traditionelle form for undervisning, som den ældre generation kender til.

Skal ikke afløse bøgerne
- Det er ikke meningen, at det skal afløse læreren ved tavlen eller bøgerne. Men digitaliseringen er kommet for at blive, og så er det op til os, at lære børnene at bruge det på den rigtige måde. For eksempel skulle vi gerne undgå, at det bliver til rent legetøj, og vi skal være opmærksomme på, hvis de ikke er sociale på den almindelige måde, men fordyber sig for meget i eksempelvis spil eller sociale medier.

Alle enhederne er skolens ejendom og er forsikrede. De er ret beset kun til udlån, men eleverne kan frit tage dem med hjem efter skole.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere