Kørsel til og fra festival skaber kødannelse på motorvejen

Vejdirektoratets Trafikcenter vurderer, at trafikken omkring Roskilde Festival er værst i eftermiddagstimerne 12-18. Kør i god tid, lyder rådet.

Sommerferien starter for mange i eftermiddag, og samtidig slutter Roskilde Festival for dem, der ikke længere kan holde regnvejret ud. Det giver øget trafik omkring Roskilde, hvor der ved flere afkørsler allerede nu begynder at være kødannelse helt ud på Holbækmotorvejen.

- Det er værst omkring frakørsel 12, hvor man kan forvente forlænget rejsetid. Vores eneste råd er, at man kører i god tid, for der er ikke så meget andet at gøre, siger vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter Jakob Riis-Petersen.

quote Vi havde stor succec med politiets indsats i går, hvor en motorcykelbetjent tog overfor lyskrydsene ved afkørslerne og guidede trafikken

Jakob Riis-Petersen, Vagthavende, Vejdirektoratets Trafikcenter

Imorgen bliver dog en endnu større rejsedag for sommerhusgæster og andet, der skal fra hovedstaden og vestpå, så både i dag og i morgen skal man være tålmodig.

- Vi havde stor succec med politiets indsats i går, hvor en motorcykelbetjent tog overfor lyskrydsene ved afkørslerne og guidede trafikken, så der ikke kom så meget kø på motorvejene, som frygtet, siger Jakob Riis-Petersen.

- Og vi forventer også, at det samme vil blive gjort i dag, så vi ikke risikere yderligere uheld på grund af kødannelserne, siger han.

Hastighedsgrænserne på Holbækmotorvejen vil periodevis være ændret til hhv. 80 eller 50 km/t. Derudover kan tilkørsel 11 mod Holbæk og 13 mod København være spærret af sikkerhedsmæssige årsager, når trafikken bliver for tung.

Køgevej mellem Roskilde og Roskilde Lufthavn vil også være ramt af tættere trafik i sidste weekend af Roskilde Festival, og også her vil hastigheden være nedsat periodevis til 60 km/t. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere