Kommunen udsætter fristen i Julianelund-sagen

Beboerne i Julianelund i Helsingør får forlænget fristen til at komme med høringssvar mod kommunens planlagte lovliggørelse af deres huse. De står til at miste deres hjem og formue.

I maj kunne Frederiksborg Amts Avis fortælle, at de lidt over 50 grundejere i Julianelund ved Gurrevej i udkanten af Helsingørs erhvervsområde kun havde fået en enkelt måned til at komme med et individuelt høringssvar i forhold til Helsingør Kommunes planlagte lovliggørelse af området, der har været brugt til helårsbeboelse i årtier.

Den korte høringsfrist kom fordi forvaltningen og et snævert flertal i Byrådet med den konservative borgmester Benedikte Kiær i spidsen hele tiden har ønsket, at der skal ske en fysisk lovliggørelse af alle boligerne, så de maksimalt bliver på 24 kvadratmeter, ligesom det skal være slut med helårsbeboelse i området.

Det betyder, at de mange borgere pludselig vil stå uden tag over hovedet. Og størstedelen af beboerne har risiko for at havne i privatøkonomisk ruin, da husene ofte er købt til mere end en million kroner, og er belånt med bank- og realkreditlån.

I starten af maj bad Julianelunds Grundejerforening om en udsættelse af høringsfristen til 1. september i stedet for 1. juni. Dette krav om udsættelse blev imidlertid blankt afvist i et brev fra den ansvarlige sagsbehandler i Center for Teknik Miljø & Klima, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af.

Ønsket om udsættelse skyldtes , at der er tale om en meget kompliceret juridisk sag, der blandt andet handler om planlov, landzonebestemmelser, lokalplaner og det faktum, at boligerne ligger i en særlig transportkorridor.

Sidst i maj lød der imidlertid helt nye toner fra forvaltningen i Center for Teknik, Miljø og Klima. For i et brev sendt til beboer Poul Drews, fremgår det nemlig, at han og resten af beboerne alligevel som ønsket fik udskudt høringsfristen frem til 1. september.

Forvaltningen meddeler nu at det er mest praktisk, at fristen bliver sat til 1. september for alle beboerne af hensyn til sagsbehandlingen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere