Kokkeelev finder trøfler i haven

25-årige Andreas Kryger fandt sjældne trøfler i sine svigerforældres have.

Herthadalen, trøffel, trøfler, største trøffel, trøffelret, madfotografi, Lejre, Restaurant Herthadalen, Marie Louise Munkegaard, Photographer, Copenhagen, Denmark Foto: Marie Louise Munkegaard/Photographer Marie Louise Munkeg

Der er registreret 21 trøffelfund i Danmark de seneste 100 år. De færreste af dem så store, som det 25-årige kokkeelev Andreas Kryger har gjort i Borup.

- Det er et yderst sjældent fund, siger Thomas Læssøe, svampeekspert fra Naturhistorisk Museum.

Andreas Kryger fik et opkald fra sine svigerforældrene, der havde fundet nogle svampelignende gevækster i deres baghave.

Da Andreas fik gravet dem op og tog dem med til køkkenchefen på sin læreplads, Restaurant Herthadalen på Ledreborg Slot.

- Det var ret vildt at komme på arbejde med en stor trøffel i lommen. Som kokkeelev ved man jo godt, at trøfler er noget af det fineste, man kan servere, siger Andreas

Det første kuld trøfler fra baghaven i Borup har svigerforældrene solgt for 4.500 kroner til Andreas læreplads, der købte rub og stub.

- Vi satser meget på lokale råvarer, og så finder vores elev trøfler. Det er jo som at vinde i lotto. Nu skal Andreas få lov at trylle med dem i køkkenet, og vores gæster kan få lov at smage ægte, danske sommertrøfler, siger Mikkel Jerger, der er restauratør på Restaurant Herthadalen.

Det er ikke til at sige nøjagtigt, hvorfor de sjældne trøfler lige er dukket op i baghaven i Borup i år.

- Den varme sommer i fjor og det fugtige forår i år kan have spillet en rolle, siger svampeekspert Thomas Læssøe.

Thomas Læssøe vurderer, at mange danskere kan finde trøfler i år, hvis de ved, hvad de skal kigge efter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik