Kørte over for rødt ni gange - ung vanvidsbilist er fængslet

24-årig mand sigtes for at have udsat andre for livsfare, da han forsøgte at køre fra politiet i Greve.

En ung mand fra Greve må tilbringe de næste uger i en celle, efter at han lørdag adskillige gange kastede sig ud i farlig kørsel, da politiet forsøgte at stoppe ham.

Hele ni gange kørte han over for rødt. Desuden blev farten blev så høj, at han opfylder betingelserne for at blive kaldt vanvidsbilist, oplyser politiet.

En dommer i Retten i Roskilde har søndag varetægtsfængslet den 24-årige mand frem til 14. september. Det oplyser specialanklager Anja Lund Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi.

For godt to måneder siden blev han frakendt retten til at køre bil. Alligevel valgte han lørdag eftermiddag at sætte sig bag rattet.

Han havde netop kørt ud fra bopælen i Gersagerparken lidt før klokken 15, da en politipatrulje kom forbi, oplyser anklageren.

Betjentene ønskede at stoppe bilisten, men han troede åbenbart, at han kunne slippe væk.

Udviklede sig på et øjeblik

På et øjeblik udviklede situationen sig til det, som i politisproget kaldes en eftersættelse. Biljagten foregik over en strækning på cirka 22 kilometer.

I et område, hvor man højst må køre 60 kilometer i timen, kom farten ifølge politiets sigtelse op på 160. På et andet tidspunkt rullede flugtbilisten ind på en vej, hvor 50 er den tilladte fart, med 120 kilometer i timen.

På en kortere strækning kørte han på en cykelsti, og flere andre trafikanter måtte bremse op i et forsøg på at undgå at blive påkørt, fremgår det af politiets sigtelse.

Derfor er han også sigtet for at have bragt andre menneskers liv i fare.

- Han har i store træk tilstået de faktiske forhold, siger specialanklager Anja Lund Liin om mandens forklaring i søndagens retsmøde.

Mandens forsvarer protesterede mod varetægtsfængsling, men uden held.

Nu skal politiet fortsætte efterforskningen. Derefter vil anklagemyndigheden afgøre, hvad tiltalen skal lyde på. Til sidst skal retten tage stilling til skyld og straf.

/ritzau/