Knæk Cancer-karavanen sluttede i Roskilde

Roskilde var slutdestinationen for årets Knæk Cancer Danmarks-turné.

Knæk Cancer var torsdag forbi Stændertorvet i Roskilde på deres landsturnés sidste stop. Og på torvet var der sat adskillige telte op fyldt med en lang række forskellige aktiviteter.  

Målet med arrangementet er at øge opmærksomheden om kræft og især forebyggelse af sygdommen. På pladsen kunne de fremmødte blandt andet prøve forhindringsbanen, der sætter fokus på, at motion nedsætter risiko for at udvikle kræft og opleve.

- Knæk Cancer er ugen, hvor hele Danmark viser deres opbakning til dem, der har kræft. Derfor er det rigtigt vigtigt for os at komme ud i landet og vise den kæmpe lokale støtte og engagement, der er rundt i landet og samtidig sætte fokus på både forebyggelse og forskning, siger Sara Haugesen, Projektleder i Knæk Cancer, til TV 2 Lorry.  

For de mere stillesiddende bød Knæk Cancers besøg i Roskilde på en tur ind i en bus, hvor nysgerrige på pladsen sammen med Lise Grupe Larsen, overlæge ved Sjællands Universitetshospitals patologiafdeling, kunne se, hvordan kræftceller udvikler sig under mikroskop: 

- Det handler om at komme så tidligt som muligt, hvis man har forstadier til kræft, inden de udvikler sig. Man skal huske på, at kræft er noget, der udvikler sig over 10-15 år, så i princippet har man god tid, siger Lise Grupe Larsen til TV 2 Lorry

På lørdag kl 20:00 kan du følge med, når TV 2 og Kræftens Bekæmpelses store indsamlingsshow samler penge ind til forebyggelse og forskning af kræft. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Brystkræft

playOp til 58 dages svartid: Coronaen har givet store forsinkelser på brystkræftscreeninger

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere