Kaos før festivalstart: Trængsel på togbro skabte panik

Få koncerter i opvarmningsdagene skabte mandag nat stort tryk på populær togbro på Roskilde. Mange blev mast og hoppede over hegnet og ned på skinnerne.

Det vrimlede pludselig med orange veste ved gangbroen, der går over togskinnerne tæt ved Roskilde Festival.

De forsøgte at mane til besindighed blandt de tusindvis af festivaldeltagere, der pressede de indhegnede gangstier på og omkring den gangbro, der går over togskinnerne og forbinder det vestlige område med den øvrige festival.

Ifølge flere af festivaldeltagerne var situtationen i de pressede køer så kritisk, at mange hoppede over indhegningen for at komme væk fra det tumult og kaos, der kortvarigt herskede ved togbroen.

- Det ender galt ovre ved Rising scenen, for alle folk er på vej til Phlake (band, red.), men ingen kan komme væk derovre fra. Der er to spor for at komme over og to spor for at komme tilbage (over broen, red.), men lige nu går de på alle fire spor - både til og fra koncerten, sagde Rasmus Sørensen, der selv stod så klemt, at han sammen med mange andre blev lukket ind i en ellers aflukket del af festivalen for at løsne presset.

- Folk kan ikke komme væk, og så bliver de helt rastløse - så hopper de over hegnet for at komme tilbage. Men der er ikke plads til at gå tilbage, så de hopper videre over hegnet og ned på jernbaneskinnerne, for at komme væk, fortsatte han.

Omkring hegnet stod op til flere sikkerhedsofficerer, som koordinerede De orangeklædte vagters færden.

Ved sikkerhedspunktet, hvor TV 2 Lorry befandt sig, strømmede det ind med samaritter, mens punktet også blev brugt til at aflede en del af den heftige trafik over broen, der går mod område Vest.

Sikkerhedsofficerne afviste at kommentere den aktuelle hændelse overfor TV 2 Lorry, men bekræftede, at der var mere tryk på området end planlagt.

Vagter sikrede sikkerheden hurtigt

Jonas Pablo er også gæst på Roskilde Festival, men står for sikkerhed på blandt andet Skanderborg Festival. Også han oplevede de store menneskemængder, der pressede indhegningen ved togbroen.

- Jeg går herned forbi - og så vælter hegnet pludselig, og folk begynder at vælte ind over og løbe ind igennem, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Der er for crowded dernede. Der er for mange mennesker, og det kan hegnet ikke holde til her - det var ikke her, at bruddet skulle være. Men nu er det blevet lukket, og der er flow igennem igen.

Jonas Pablo roser Roskilde Festivals arbejde, som han mener var hurtigt og effektivt.

- Vagterne var her med det samme, og de fik hurtigt styr på trappen hernede, sagde han til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere