Julemærkebørn holder modet oppe trods hjemsendelse

48 børn er på grund af Covid-19 sendt hjem fra deres ophold på Julemærkehjemmet Liljeborg. En svær situation, hvor børn, forældre og voksne har valgt at stå sammen, men på afstand.

Det var bestemt ikke med glæde i stemmen, at forstander for Julemærkehjemmet Liljeborg Henrik Hougaard Bøtkjær måtte fortælle det uundgåelige. Børnene på Julemærkehjemmet nær Roskilde skulle sendes hjem.

- Efter statsministerens pressemøde onsdag aften stod det klart, at børnene skulle sendes hjem. Det var bestemt ikke sjovt, fortæller forstanderen.

På Julemærkehjemmet Liljeborg var der indtil torsdag i sidste uge 48 børn i alderen 7-14 år. Men nu er de, som resten af landets børn, sendt hjem.

- Et par af drengene rakte hånden i vejret og sagde ”yes, så skal vi ikke i skole”, men alvoren gik alligevel op for dem, og de fleste var kede af det, da de blev hentet, fortæller Henrik Hougaard Bøtkjær til TV 2 Lorry.

”De passer på os”

Et af de børn, der er påvirket af Julemærkehjemmet Liljeborgs midlertidige lukning i forbindelse med Covid-19, er 11-årige Christian Thomsen.

- Det er underligt, at blive sendt hjem. Nu havde jeg lige fået det så godt, fortæller Christian Thomsen.

Et ophold på Julemærkehjemmet Liljeborg varer 10 uger. Christian Thomsen var i gang med sin fjerde uge af opholdet, da Covid-19 sendte ham og de andre børn hjem. Selvom han har været ked af hjemsendelsen, så forstår han godt de voksnes beslutning.

- De gør det kun for at passe på os, fortæller han til TV 2 Lorry.

Støtter børnene derhjemme

Børnene på Julemærkehjemmet Liljeborg kæmper blandt andet med mobning, ensomhed og overvægt. Og det er en svær situation, de er havnet i. Julemærkehjemmet Liljeborg gør derfor alt for at være så tæt på børnene som muligt.

- Det vigtigste for os er at sørge for, at børnene ikke føler sig alene i en tid, hvor der er en masse bekymring. Vi skal hjælpe dem med at fastholde de gode vaner, fortæller Henrik Hougaard Bøtkjær.

Selvom børnene på Julemærkehjemmet Liljeborg lige nu er sendt hjem, så står Julemærkehjemmets pædagoger stadig klar til at støtte og vejlede både børnene og deres forældre.
Selvom børnene på Julemærkehjemmet Liljeborg lige nu er sendt hjem, så står Julemærkehjemmets pædagoger stadig klar til at støtte og vejlede både børnene og deres forældre.
Foto: Julemærkehjemmet Liljeborg

Julemærkehjemmet Liljeborg har derfor oprettet en Facebookgruppe, hvor de kan være i tæt kontakt med børnene og deres forældre. Derudover sørger de også for at have telefonisk kontakt med børnene flere gange om ugen.

- Vi står sammen, men på afstand, understreger forstander Henrik Hougaard Bøtkjær.

Holder humøret oppe

Hos familien Thomsen er de glade for den tætte kontakt, der er til Julemærkehjemmet Liljeborg i en ellers svær situation. Det er med til at holde både Christian Thomsen og resten af familien i de gode vaner.

- Vi forsøger at holde fast i de gode vaner fra Julemærkehjemmet. Christian løber blandt andet morgenløb, og så bruger vi flittigt den kogebog, vi har fået fra Julemærkehjemmet, fortæller Christians mor, Lone Thomsen.

Selvom børnene lige nu går glip af nogle uger på Julemærkehjemmet Liljeborg, så går det ikke ud over deres samlede ophold. Julemærkehjemmet Liljeborg har nemlig besluttet, at børnenes ophold bliver forlænget i den anden ende.

- Jeg er rigtig glad for den beslutning. Jeg glæder mig til at komme tilbage igen, fortæller 11-årige Christian Thomsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

Dansk vaccine klar til test på mennesker: Derfor er vi stadig med i kapløb

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere