Jubelår for storkene: Ida og Emil barsler med kæmpe-kuld

Storkeentusiast Jess Frederiksen tør næsten ikke tro, at det kan lykkes for storkeparret at få alle ungerne på vingerne.

Storkeentusiasten Jess Frederiksen fra Taastrup har fulgt storkene Emil og Ida i Gundsølille i 10 år. Hvert år med stor entusiasme, men i år leverede storkeparret lidt af en overraskelse.

Jess Frederiksen tog billeder af storkene og deres første nyfødte unger, og da han fik kigget nærmere på billederne i redigeringen, var indholdet i reden imponerende. 

- Da jeg så billederne, så blev jeg meget overrasket. Jeg havde forventet, at der ville være tre eller fire unger i reden. Det var der så også, men det ser ud til, at de stadig ruger, og det ser ud til, at der er fire æg tilbage, siger Jess Frederiksen, storkeentusiast og formand for foreningen Storkene.dk og fortsætter:

- Det er mange år siden, at der har været en dansk rede med så mange unger, siger Jess Frederiksen, der mener, at man skal helt tilbage til 70'erne. 

Og han suppleres af et andet medlem af foreningen: 

- I bedste fald kan der komme syv unger ud af det, og det er dæleme mange, siger Mogens Lange Petersen, medlem, Storkene.dk. 

Alt skal flaske sig

Men der er langt fra æg til unge. For selvom der stadig er fire æg i reden, så er det langt fra sikkert, at der bliver unger ud af dem alle. 

For det første afslører billederne ikke, om der er tomme æggeskaller imellem, men vejret skal også være med dem.

- Der er meget, der skal flaske sig, før man kan få så mange unger på vingerne. Vejret er en vigtig faktor, det må ikke være for koldt og ikke for meget eller for lidt regn. For deres føde er afhængig af vejret, siger Jess Frederiksen.

Jess Frederiksen har filmet storkene med en drone, og han har holdt god afstand, så de ikke bliver generet. Han var ude og se til storkene i dag, og optog dronevideoen i toppen af artiklen.

Selvom han håber på, at alle æggene bliver til unger, så er han tilfreds, hvis storkene får fire unger på vingerne, for det gjorde de sidste år.

- Hvis det lykkes med alle syv, så er det jubelår for storkene. Men det tør jeg ikke tro, siger Jess Frederiksen. 

Det er 10 år siden Jess Frederiksen dannede foreningen Storkene.dk. De omkring 300 medlemmer følger de danske storke tæt og hjælper dem med eksempelvis opsætning af reder. Også Emil og Ida har fået løftet reden, så den ikke er i karambolage med skorstenen på gartneriet i Gundsølille. 

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere