Joy Mogensen vender tilbage efter tab af sit barn

Joy Mogensen genoptager ledelsen af Kultur- og kirkeministeriet

Joy Mogensen (S) vender tilbage som Kultur- og kirkeminister fra 1. januar efter orlov. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse fredag morgen.

Den tidligere Roskilde-borgmester trådte ind i den nye regering, som Kultur- og kirkeminister med udsigt til at skulle holde barselsorlov tidligt i forløbet som ny minister.

Men hun skulle i stedet gennem et trist og hårdt forløb, da lægerne konstaterede, at barnet ikke var i live kort før den forventede fødsel. Joy Mogensen gik på orlov i starten af oktober.

På Facebook fortæller Joy Mogensen selv om sin beslutning:

- Det er svært at finde ud af, hvornår det rigtige tidspunkt for at komme tilbage på arbejde er, og det er meget individuelt, hvornår man er klar. Men for mig er det rigtigt at komme tilbage nu. Det er lige så stille begyndt at krible i mig for at komme i gang igen. Og de sidste uger er jeg begyndt at forberede mig på den vigtige opgave, det er at skabe et mere aktivt og deltagende Danmark. For det er jo det, især kulturlivet og kirken skal kunne; Inspirere og motivere os til at være den bedste version af os selv, hedder det i hendes opslag.

Opslaget kan du i helhed læse her:

Da Joy Mogensen mistede sit barn fik hun en lang række af støtteerklæringer, og hun trak stikket for at få tid til at sørge - og finde tilbage til en slags hverdag igen.

Som hun skriver i sit Facebook-opslag:

- Min vej tilbage er blevet sikret først og fremmest takket være en klog chef og vores alle sammens Statsminister...! Og tak, Mette Frederiksen - bare tak herfra og til evigheden for at give mig lov til at være mor før minister, selvom mit barn døde.

Nu er Joy Mogensen klar til at vende tilbage, og fra 1. januar er det hende, der igen står i spidsen for Kultur- og kirkeministeriet.

Under Joy Mogensens fravær har udviklingsminister Rasmus Prehn og transportminister Benny Engelbrecht varetaget hendes opgaver.

Komet hentet ind fra Roskilde

Ministeren er lidt af en politisk komet.

Hun blev borgmester i Roskilde i 2011, da hun var 30 år gammel og opnåede ved de efterfølgende kommunalvalg meget høje personlige stemmetal. Da socialdemokraterne skulle danne regering efter seneste valg til Folketinget blev Joy Mogensen udnævnt som kultur- og kirkeminister uden at være medlem af Folketinget og var dermed en af de overraskelser, der var at finde på Mette Frederiksens ministerhold.

Under graviditeten blev den 39-årige Joy Mogensen det ufrivillige emne for en opsigtsvækkende debat, da hun stod frem og fortalte om sit valg om at blive single-mor og samtidig have en politisk karriere.

Kritikere mente, at det ville blive svært at forene karrieretilværelsen med en rolle, som enlig mor, men kort efter stod andre nærmest i kø for at forsvare Joy Mogensens valg

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere