Joy Mogensen er indstillet til folketingskandidat

Fra 2011 til 2019 var Joy Mogensen borgmester i Roskilde. Snart er hun folketingskandidat i Slagelsekredsen.

Kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S) vil fremover sætte Slagelse og Sjælland på dagsordenen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den tidligere borgmester i Roskilde og nuværende kirke- og kulturminister, Joy Mogensen (S), er indstillet til folketingskandidat for Socialdemokratiet i Slagelsekredsen.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Læs også Politisk flertal vil fjerne Joy Mogensen fra kulturforhandlinger

Joy Mogensen var en af to, som sidste år blev hentet ind ude fra, da ministerholdet skulle sættes efter folketingsvalget. Hun takkede ja til ministerposten. Og i den forbindelse takkede hun af som borgmester i Roskilde.

Den anden var Jeppe Kofod. Han blev udenrigsminister og forlod derfor sin plads i Europa-Parlamentet.

- En kandidat fra øverste hylde

Slagelsekredsens tre partiforeningsbestyrelser har sagt god for Mogensens kandidatur. Den endelige vedtagelse finder sted på kredsens repræsentantskabsmøde 17. august.

- Vi kan præsentere en kandidat fra øverste hylde, siger Tony Bomholt Rasmussen, der er kredsformand i Socialdemokratiet Slagelse Kommunekreds, i en pressemeddelelse.

- Det er en kandidat, der står mål med kredsens størrelse og vores ambition om at have et folketingsmedlem, der sætter aftryk og er med i inderkredsen af Socialdemokratiet og medlem af regeringen, siger han.

Læs også Joy Mogensen vender tilbage efter tab af sit barn

- Området har brug for Socialdemokratiet

Mogensen ser frem til at repræsentere Sjælland og Slagelse.

- Jeg har kæret mig om Sjælland hele mit liv. Det er et område af Danmark, der har brug for socialdemokratiet til at sikre uddannelser, investeringer, arbejdspladser og fritidsliv, siger ministeren i pressemeddelelsen.

- Jeg glæder mig meget til at sætte Slagelse og Sjælland på dagsordenen, og til at arbejde for liv og muligheder med en stærk og dedikeret socialdemokratisk kreds.

Mogensen var borgmester i Roskilde fra 2011 til 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik