Jesper nægtede gaver, da han blev 50: Donerer kæmpebeløb til julemærkehjem

Til sin 50-års fødsesldag opfordrede Jesper Leen Jensen gæsterne til at donere til et godt formål - og fordoblede efterfølgende selv beløbet.

Til venstre: Jesper Leen Jensen til sin 50-års fødselsdag. Til højre: Foto fra indslag den 31. maj 2018, hvor Luna og William flyttede ind på Liljeborg i Roskilde. Foto: Privat foto & Lorry arkiv

I første omgang var han i tvivl om, han overhovedet ville holde noget, dog fandt den lokale erhvervsmand Jesper Leen Jensen, en god anledning til at slå sin 50-års fødselsdag sammen med en firmareception.

Direktøren for VVS-firmaet John Jensen A/S i Roskilde besluttede sig nemlig for, at frabede indpakkede gaver og i stedet opfordre gæsterne til at donere pengene til et godt formål. 

- Jeg ville jo bare få en masse vin, som man jo normalt gør til den slags fester, og som jeg nok aldrig ville få drukket. Så i stedet satte jeg mig for at finde et godt formål i tråd med mine egne værdier, som jeg kunne støtte, fortæller Jesper Leen Jensen. 

Læs også Den ene fra Valby, den anden fra Stevns: Nu mødes Luna og William på julemærkehjem

120.000 kroner til børnene på Liljeborg 

Efter lidt tid i tænkeboks og et par rundringninger, endte VVS-direktøren med at fastlægge sig på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, der blev stiftet i starten af året af kvinden bag Pandora-smykkerne, Winnie Liljeborg. 

- Jeg blev fuldstændig bjergtaget af stedet. Det er så fede omgivelser, personalet er ekstremt dedikeret og omsorgsfulde, og så var det bare fedt at møde børnene, som virkelig virkede til at stortrives, fortæller Jesper Leen Jensen. 

Læs også Efter 6 uger på julemærkehjem: Selvtillid, vægttab og nye venner

 Det er ikke noget, jeg gør for at fremhæve mig selv, men jeg vil gerne give noget tilbage. Og måske kan det inspirere andre til at gøre det samme.

Jens Leen Jensen, Adm. direktør i John Jensen A/S

Jesper Leen Jensen er selv far til tre drenge, og det med at kunne hjælpe andre børn, der har det svært, ligger derfor hans hjerte meget nært, fortæller han. 

Og heldigvis, var det også et formål, gæsterne med glæde ville støtte. Til festen blev der indsamlet hele 60.000 kroner fra både private og virksomheder, som Jesper Leen Jensen efterfølgende har fordoblet. I alt ender beløbet på 120.000 kroner,  han på mandag vil overrække til Julemærkehjemmet.  

-  Det er ikke noget, jeg gør for at fremhæve mig selv, men jeg vil gerne give noget tilbage. Og måske kan det inspirere andre til at gøre det samme. Der bliver holdt så mange receptioner rundt omkring, og det er da for fedt, hvis det kan kaste andet af sig, end en propfyldt vinkælder. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik