Ja til kystsikring af Jyllinge Nordmark

På et borgermøde i Jyllinge Nordmark her til aften sagde et stort flertal ja til Roskilde Kommunes forslag om kystsikring.

Jyllinge Nordmark blev hårdt ramt af stormen Bodil i december 2013, der fik Roskilde Fjords vandstand til at stige dramatisk. Hundredevis af huse stod under vand, og folk måtte flytte ud af deres hjem.

Roskilde Kommune har siden udarbejdet en plan for kystsikring af området, som i aften skulle til afstemning

- Vi har virkelig gjort alt for at få alle perspektiver belyst og få alting lagt frem i dialog med borgerne, sagde Roskildes borgmester Joy Mogensen inden borgermødet til TV 2 Lorry.

- Jeg håber bare på et ja, så vi får den sikring så hurtig som muligt, så vi ikke behøver være bange hver eneste gang, der er storm, lød det fra borgmesteren, og et ja fik hun.

93,8 procent stemte ja til kommunens forslag.

Planerne omfatter tre diger. Et dige langs Roskilde Fjord, et fløjdige ved Værebro Å og et Østdige.

Hele planen er budgetteret til 22,5 millioner kroner.

Roskilde Kommune bidrager med 11,3 millioner kroner, Egedal Kommune med 658.000 kroner, og så skal de grundejere, der får gavn af sikringen i fællesskab finansiere de resterende 10,5 millioner kroner.

De 426 mest berørte ejendomme skal betale et engangsbeløb på 23.000 kroner plus 1.300 kroner i årligt bidrag til drift og vedligehold, mens 42 mindre berørte ejendomme kan nøjes med halvdelen.

Et nyoprettet digelaug bestående af de berørte grundejere skal stå som bygherre for projektet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik