Internat søger kærlige plejefamilier til killinger

Roskilde Internat er ved at drukne i kattekillinger. 'Vi søger plejefamilier med lys og lygte', lyder det fra internatet.

De er meget små og meget kære, og de har ingen mor.

Omtrent sådan kan man opsummere situationen for de mange kattekillinger, der lige nu vælter ind på Roskilde Internat. Tilstrømningen er så voldsom, at internatet er under voldsomt pres for at finde plads til de mange små katte.

'Det er et puslespil. Det er højsæson for, at kattene får killinger, og lige nu får vi 100 killinger ind om måneden. Vi står og klør os selv i håret hver dag, for det er et kæmpe problem at blive ved med at finde plads til killingerne, siger Christina Larsen, der er souschef for Roskilde Internat.

Hun fortæller, at nogle af killingerne er blevet forladt af deres mor, mens andre er blevet dumpet ved en container eller en vejgrøft af mennesker, der ikke vil have dem. Det sker også, at internatet får et kuld killinger, fordi de små kattes mor er blevet kørt ned af en bil.

Killingerne er mellem to og ti uger, og de helt små kan ikke klare sig uden en voksen hunkat, der vil tage sig af dem.

- Hvis de ikke selv kan spise og soignere sig, prøver vi at koble dem op med en missemor her på internatet. De skal ikke vokse op uden en mor. Killinger skal også nurses og have socialt kontakt, siger Christina Larsen.

Roskilde Internat søger lige nu efter plejefamilier til de mange kattekillinger, fortæller Christina Larsen.

- Vi søger plejefamilier med lys og lygte. Vi sørger for alle omkostninger til foder og dyrlæge. Killingerne skal komme tilbage hertil, når de er 12 uger, så vi kan give dem et sundhedstjek og neutralisere dem. Hvis ejerne har forelsket sig, kan de beholde killingerne efter sundhedstjekket.

Hun understreger, Roskilde Internat interviewer alle potentielle plejeforældre, inden de får lov at tage en killing eller flere med hjem.

Du kan rette henvendelse til Roskilde Internat via internatets hjemmeside.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere