Ildelugtende mand forsøgte at lokke piger med slik

Politiet vil gerne tale med en mand der tirsdag forsøgte at lokke to små piger væk fra deres skole med slik.

Politiet måtte i dag rykke ud til TEC Hvidovre, hvor en mand havde medbragt en pistol. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Midt- og Vestsjællands Politi søger lige nu en mand, der tirsdag formiddag udviste mistænkelig opførsel ved Maglehøjen i Roskilde.

Her stod manden ved et hegn i skolegården, da han omkring kl. 11 kontaktede en otte-årig pige og dennes veninde og tilbød dem slik. Yderligere har manden taget let fat i den ene piges skulder i et forsøg på at få pigerne til at følge med ham.

Læs også Knivstikkeri i Taastrup: Politi afspærrer hovedgade

Det slap pigen dog fri af og efterfølgende løb de to piger ind til de andre elever.

- Set fra et helikopterperspektiv er der som sådan ikke særlig meget strafbart, i det han gør. Men det hele er jo spørgsmålet om, hvad hensigten er. Hvad ville manden, hvis pigerne var gået med?, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Man skal være ekstra opmærksom

Men selvom der altså ikke er foregået noget ulovligt, så har Midt- og Vestsjællands Politi alligevel valgt at involvere offentligheden i sagen:

- Vi har fortalt om det, for at man skal være opmærksom på, at den beskrevne mand kan være tilstede i området. I første omgang vil vi gerne snakke med ham, fordi det sætter en masse billeder i gang i hovedet på os voksne, når den slags sker, siger Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Læs også Politiet løslader elev sigtet for planer om skoleskyderi

Manden beskrives som 50-60 år gammel, kraftig af bygning, gråt hår. iført hvid hue med striber, mørk jakke og mørke bukser. Og så lugtede han ifølge de to piger "dårligt".

Pigerne har det efter omstændighederne godt, og kommunikationsmedarbejderen roser dem for at have gjort det rigtige ved at løbe væk og underrette skole og forældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik