Ikonisk skatepark har kun få uger igen

Den ikoniske skatepark ved motorvejen bliver revet ned inden for få uger. Kommunen har ikke råd til driften.

Skateparken under landskamp i skate i 2013. Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Klods op ad motorvejen på Darupvej i Roskilde ligger en 15 år gammel skatepark. Gennem årene har Roskilde Kommune stået for driften af parken, men allerede om et par uger er den væk. Roskilde Kommune kan nemlig ikke finde pengene til det. 

- Hidtil har vi fundet pengene inden for vores ramme, men det kan vi ikke blive ved med, når der med korte intervaller er brug for en halv million kroner, siger Ivan Hyllested Petersen, chef for veje og grønne områder i Roskilde Kommune, til Roskilde Dagblad.

Parken var oprindeligt en gave fra Roskilde Festival, der betalte for opsætningen af ramper og bowle til skaterne. Til gengæld skulle kommunen stå for drift og renovering af parken.

Læs også Handicappede får smugkig på Roskilde Festival

Slut med Street City

Når Roskilde Festival i slutningen af juni åbner op for årets festivalgæster, bliver det derfor uden området Street City, hvor parken ligger i dag.

I stedet bliver området forvandlet, så det giver mere plads til Rising Scenen, der sidste år lå lidt længere sydpå, men nu rykkes op til det gamle Street City.  

Skateparken under BowlDays under Roskilde Festival i 2017

Gennem årene er det ikke kun skatere, der har nydt godt af skateparken. Daværende upcoming-kunstnere som Kidd, Den Sorte Skole og Specktors har spillet store koncerter på ramperne.

Også internationale skateboard-legender som Eric Koston har besøgt parken i forbindelse med konkurrencer under Roskilde Festival.

I morgen bliver der holdt afslutningsfest ved skateparken for at mindes parken. Arrangementet kan ses her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?