Hundredevis af p-pladser til cykler indviet i bymidte

Roskilde Kommune indvier 200 nye cykelparkeringspladser i Roskilde Bymidte. Flere er på vej i den kommende fremtid.

Cyklister i Roskilde har ikke længere nogen undskyldning for bare at smide den tohjulede et arbitrært sted i byens centrum.

Som led i et afsat beløb på 1,6 millioner kroner har kommunen nu opført flere hundrede parkeringspladser til cykler i området omkring Stændertorvet.

I alt er der nu plads til 500 cykler i området - det er 200 pladser flere end tidligere - hvor cyklerne ofte blev smidt uden for holderne.

- Det har vigtigt for os at skabe rum for at dem, der skal ind og handle også kan bruge cyklen. Så ser det også bedre og mere ordentligt ud, for folks smider deres cykler om der er plads eller ej. Når der plads, så ser det bedre ud, siger Tomas Breddam, formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune for Socialdemokratiet.

 

Samtidig er de gamle cykelpladser blevet renoveret. I alt er der lavet ændringer 35 steder i bymidten for at finde de ekstra cykelpladser.

- Vi har næsten fordoblet antallet her i Roskilde Bymidte. Vi tilfører Bymidten noget, og vi skaber en endnu mere attraktiv Bymidte, siger Tomas Breddam,

Nu fortsætter arbejdet så - uden for centrum:

- Vi har taget det greb her og nu med Bymidten, men der er mere på vej. Også ved stationen, hvor cyklerne også kan stå og flyde lidt, siger Tomas Breddam.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere