Hovednavn melder afbud til Roskilde Festival

A Tribe Called Quest har meldt afbud til årets Roskilde Festival. Bandet bliver erstattet af Ice Cube.

Foto: Joeri Swerts

Der er skuffende nyt til dem, der havde glædet sig til at opleve A Tribe Called Quest på årets Roskilde Festival. Årsagen er, at det ene af bandets medlemmer, Q-Tip, skal opereres for en skulderskade.

- Vi havde virkelig glædet os til at præsentere A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for, siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén. ​

Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for

Anders Wahrén, programchef på Roskilde Festival

A Tribe Called Quest bliver erstattet af den legendariske rapper Ice Cube, der brød igennem med N.W.A: i 80'erne. Udover sin musikalske karriere har Ice Cube også opnået berømmelse som skuespiller. Det er første gang, Ice Cube spiller på Roskilde Festival, der i dag også kunne præsentere Digable Planets som nyt navn i årets program.

- Vi har arbejdet meget hårdt i de seneste dage på at lave aftaler med Ice Cube og Digable Planets, selvom ingen af dem er på turné i øjeblikket. Digable Planets flyver til Europa kun for at spille dette ene show til sommer, og Ice Cube har fået koncerten til at passe ind i kalenderen, selvom han på det tidspunkt befinder sig midt i afviklingen af en amerikansk basketballturnering, som han også står bag, siger Andres Wahrén. ​

Læs også Nu afslører Roskilde Festival årets plakat

Både Digable Planets og Ice Cube spiller lørdag den 1. juli, hvor A Tribe Called Quest skulle have spillet.

- Begge navne er hiphop-legender på hver deres facon, og vi er sikre på, at vores publikum vil se frem til at opleve den store indflydelse, som de hver især har haft på den amerikanske hiphop, lyder der fra Andres Wahrén.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?