Høj sol og påskeferie på vej: Men må man stadig tage på campingferie?

Forårsvejret er skønt, og mange mennesker har måske længe haft planlagt en påsketur i campingvognen. Men hvad må man egentligt?

Det helt korte svar på, om man stadig må tage på campingferie, er:

Ja, det må man gerne.

På Roskilde Camping åbner man først normalt op for gæsterne i denne uge - men for at sikre sig, at ikke alt for mange mennesker skal ankomme på samme tid, var det allerede i fredags tilladt for pladsens fastliggere at ankomme med deres kørende sommerhuse.

- Vi er jo ligeså ellevilde, som når køer bliver sat på græs. Det er det helt samme, når vi i dag kommer med vores campingvogn. Og vi har glædet os længe til at komme, siger Michael Rasmussen, der i knap 30 år har været fastligger på Roskilde Camping.

Fastligger betyder, at man har købt en helårsplads - og fastliggerne er også de eneste, som Roskilde Camping indtil videre holder åbent for. Og hos dem, TV 2 Lorry har talt med, er man indstillet på, at årets påskecamping bliver anderledes end normalt.

-  Vi kommer også til at holde afstand til naboerne, når vi skal snakke sammen. Men det betyder ikke noget, siger Michael Rasmussen.

- Vi kommer selvfølgelig ikke til at kunne holde en påskefrokost i år - men sådan er livet, tilføjer han.

Rejseaktivitet skal holdes på et minimum

Statsminister Mette Frederiksen har tidligere opfordret til, at alt rejseaktivitet over påsken holdes på et minimun, og myndighederne anbefaler igen og igen, at man holder afstand og ikke forsamles mere end ti personer, selvom vejret er godt.

Ifølge politiet vil man den kommende tid også være til stede i eksempelvis sommerhusområder for at sikre sig, at reglerne overholdes - ligesom at man er i tæt kontakt med campingpladserne.

Derudover anbefales det fra myndighedernes side, hvis man absolut skal afsted, at man ikke tager i sommerhus - eller til campingpladsen for den sags skyld - med offentlig transport, samt at indkøb foretages på forhånd, så ikke det lokale supermarked bliver overrendt.

Men trods de bøvlede omstændigheder og en opfordring om at holde sig indendørs, har mange ligesom Michael Rasmussen og hans kone dog valgt, at en tur ud i det fri er et bedre alternativ end at sidde derhjemme. 

- Vi respekterer myndighedernes anbefalinger, og vi må jo også stadig gerne være i vores campingvogne. Så det er derfor, vi gør det. Det er for at få noget frisk luft.

Skærpede krav til campingpladser

Sundhedsstyrelsen og politiet har udarbejdet en række skærpede krav til, hvordan campingpladserne skal forholde sig til coronavirus og smittespredning.

På listen er der blandt andet øgede krav til rengøring af fællesområder som toilet og bad, og at hver campingplads har udarbejdet en plan for, hvis en gæst eller personale udvikler symptomer på covid-19.

Det er dog op til campingpladserne selv at beslutte, om de vil holde åbent eller lukke ned i samme periode, som de offentlige institutioner i samfundet holder lukket.

- Samfundet har jo ikke råd til at redde os alle sammen på den anden side af den her krise, så det er derfor, vi har valgt at holde åbent og gøre, hvad vi kan for at redde os selv, siger Janni Rhod, der er medejer af Roskilde Camping.

- Det er for at holde hjulene i samfundet kørende, at vi har valgt at holde delvist åbent. Men vi har været i syv sind over, hvad vi skulle gøre. Vi har lukket ned for alt, hvor folk kan samles, men at gæsterne kan sidde i deres egen campingvogn og nyder det gode vejr, kan jeg ikke se noget galt i, siger Janni Rhod.

Op til campingpladsen selv

På Roskilde Camping har man valgt kun at åbne op for fastliggere - og ikke for almindelige turister. Det skyldes, at mange fastliggere selv har toiletter og lignende i deres campingvogne, så de kan klare sig selv.

Derudover er der på hele campingpladsen opsat informationsskilte med information om coronavirus og covid-19 samt indkøbt et stort parti håndsprit - og så er receptionen rykket udenfor for at undgå potentiel indendørs spredning af coronavirus.

- Vi har mange faste gæster, der bor i lejlighed, så jeg tænker, det er bedre for dem at kunne komme herud og få noget frisk luft med en gåtur ved Roskilde Fjord, end det er for dem at være hjemme i en lejlighedsopgang.

I foreningen DK-CAMP, der repræsenterer 230 selvstændige campingpladser, opfordrer man campister til løbende selv at opsøge den enkelte campingplads for at holde sig opdateret. 

På sin facebook-side skriver foreningen således:

"Nogle steder har valgt at lukke deres campingplads foreløbigt, mens andre holder åbent og retter sig nøje efter de udmeldinger, som myndighederne har meldt ud. Vi henviser til de enkelte campingpladser for oplysninger om åbning mm., da tingene ændrer sig løbende. Pas godt på jer selv og hinanden."

I Dansk Camping Union, der bestyrer fem campingpladser i hovedstadsområdet, har man valgt at holde lukket frem til d. 14. april.

Fem campingpladser i hovedstadsområdet, har valgt at holde lukket frem til d. 14. april.
Fem campingpladser i hovedstadsområdet, har valgt at holde lukket frem til d. 14. april.
Foto: Grafik: TV 2 Lorry

Men i Roskilde holder man fast i sin nuværende plan om at holde åbent.

- Selvfølgelig vil det være nemmere, hvis regeringen meldte rent ud og sagde, at vi skulle lukke, som nogle af mine kollegaer også har valgt at gøre. Nu skal folk selv vurdere, hvad de mener, der er rigtigt at gøre. Men uanset hvad, er vi nødt til at stå sammen og gøre, hvad vi kan for at bidrage til samfundet i denne krise. Og det føler vi, vi gør, ved at holde åbent med en lang række forbehold, siger Janni Rhod.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik