Hesteejer fik et kæmpe chok: Fandt sin hest mishandlet

Hesteejeren Christina Brandt fik en meget dårlig start på torsdagen, da hun fandt en af sine heste mishandlet.

Da hesteejer Christina Brandt torsdag morgen kom ud for at se til sine to heste i Lille Skensved, fik hun et stort chok.

Nogen havde i løbet af natten været inde i folden og mishandle den ene hest så meget, at den er blevet efterladt med sår og mærker, mens den anden hest ifølge Christina Brandt var skræmt og påvirket af det.

- Det er slet ikke sjovt, at man ikke kan have sin dyr i fred, det er ret foruroligende, siger en trist Christina Brandt til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Christina Brandt

Så straks noget var galt

Hun bor selv i København med sin kæreste, som også er medejer af hestene. Hver dag tager hun turen til Lille Skensved nær Roskilde og bruger mange timer på dressurtræning med hestene, som står ved en bekendts gård.

- Jeg kom derud klokken kvart over otte i morges, og der så jeg straks, at der var noget galt. Den ene af mine heste havde en stor hudafskrabning i hovedregionen, og så kan man se, at den har fået piskeslag bagpå, hvor man også kan se aftrykkene fra et reb, som de har prøvet at binde rundt om den, fortæller Christina Brandt, der har anmeldt mishandlingen til politiet.

Christina Brandt med sine to heste, før mishandlingen fandt sted.
Christina Brandt med sine to heste, før mishandlingen fandt sted.
Foto: Christina Brandt

Hvad der præcist er sket kan man kun gætte på, men hesteejeren er sikker på, at man har forsøgt at få dyrene med ud af folden. De to heste er etårs-hingste, og ifølge Christina Brandt er de meget egenrådige.

Sparkede efter sin ejer

- Man skal vide, hvordan man håndterer dem, og jeg tror, mine heste har modsat sig at gå med, så derfor er der blevet tyet til vold. I morges kunne jeg mærke, at de var fuldstændig oprevne og ikke til at komme i nærheden af, selvom jeg havde foder. Normalt plejer de at komme galopperende hen og er meget snakkesalige, siger hun.

Her ses mærkerne på hestens bagpart.
Her ses mærkerne på hestens bagpart.
Foto: Christina Brandt

Christina Brandt har redet på heste siden hun var tre år, og da hun snart fylder 29 år har hun mange års erfaring med dyrene.

- De var meget nervøse, den ene hest vendte sig endda om og sparkede ud efter mig, hvilket den aldrig har gjort før, fortæller hun.

Bil kørte hurtigt væk fra området

Hestemishandlingen er torsdag blevet anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi, men allerede onsdag aften ringede en nabo i området til politiet, fordi mistænkelige personer blev set luske rundt.

Da naboen gav sig til kende, hoppede nogle mænd straks ind i en hvid varebil på polske nummerplader og kørte hurtigt væk fra indkørslen. Naboen fik taget et billede af køretøjet og nummerpladen, som er blevet sendt til politiet.

 
 
Foto: Christina Brandt

Hos Midt- og Vestsjællands Politis vil man naturligvis kigge nærmere på sagen, men politiets kommunikationsansvarlige, Martin Bjerregaard, erkender, at det ikke bliver den nemmeste sag at opklare.

- Det er en svær sag at løse, hvis der ikke er vidner, der har set mishandlingen af hesten. Men vi efterforsker på alle de spor, vi får i sådan en sag. Og hvis der er en bil med nummerplader, så har vi noget at gå ud fra, men det er jo slet ikke sikkert, at de personer har med hestemishandlingen at gøre, siger han.

Skete i Lynge for få uger siden

En anden hesteejer, som hedder Christina Kolter, oplevede også at få sine heste mishandet for få uger siden. 

Den artikel kan du læse herunder.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

diamant

Politiet søger ejere til stjålne smykker: Er det din diamantring?

20180411-071838-a_49mb.jpg

Kvinde under anklage - tastede 850 borgere til skattesnyd

624917-311

Påkørt af bil: 75-årig kvinde i kritisk tilstand

Mand død på sheltertur.

33-årig mand død efter familietur i shelter

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere