Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Det var som at lede efter en nål i en høstak, da Henrik fra Roskilde tabte sin højtelskede guldring i haven, men heldigvis var hjælpen ikke langt væk.

De fleste kan levende sætte sig ind i følelsen, der rammer, når man opdager, at man har glemt eller tabt en ting af værdi.

Det kan give et helt spjæt i kroppen - som når man efterlader sine nøgler på kassebåndet i Netto, eller glemmer sin pung på bilens tag.

Og det var da også netop den slags chok, som Henrik Lundgren Brandt fra Roskilde oplevede efter en dag i haven, hvor han havde brugt timevis på at flette lyskæder om sit japanske kirsebærtræ.

Med vinterkulden var hans fingre nemlig krympet en anelse, og den guldring, han har båret på de sidste 20 år, var forsvundet i havens buskads.

Henrik har haft ringen på fingeren de sidste 20 år, da den pludselig forsvandt i hans have
Henrik har haft ringen på fingeren de sidste 20 år, da den pludselig forsvandt i hans have
Foto: Privatfoto

- Jeg troede, at jeg havde mistet den for evigt. Den kunne være alle steder, og hvis den var faldet i busken under mit træ, så ville jeg aldrig finde den igen, og jeg ville være så ked af at miste den, fortæller Henrik Lundgreen Brandt, der til daglig arbejder som revisor.

Derfor tyede Henrik til en særlig facebookgruppe, der har til formål at hjælpe borgere i Roskilde med at hjælpe hinanden.

En metaldetektor for en flaske vin

I gruppen, der hedder Roskilde hjælper hinanden, skrev han et opslag, hvor Henrik efterlyste en metaldetektor, og et par dage senere var der bid.

En venlig roskildenser ville gerne låne sin ud, og et par timer efter, at Henrik havde hentet detektoren, kunne han igen sætte sin ring på fingeren, og for det er han både facebookgruppen og metaldetektorens ejer taknemmelig.

- Jeg har også været ovre forbi med en god flaske vin og sige mange tak for hjælpen, siger Henrik om naboen, der kom ham til undsætning.

Det er ikke første gang, at Henrik bruger hjælpe-gruppen.

En gang har han efterlyst et afspærringsskilt, han havde mistet, mens han en anden gang havde brug for hjælp til at grave i sin have.

Begge gange fik han hjælp af flere af de 25.000 roskildensere, der er medlemmer af Roskilde hjælper hinanden.

Og selvom Henrik synes, at der nogengange bliver stillet nogle lidt for skøre spørgsmål i gruppen, så synes han alligevel, at gruppen er rigtig nyttig:

- På nogle områder synes jeg, den er fjollet, når folk spørger, hvordan man finder ud til stranden, eller hvem der bager de bedste honningkager i byen. Men ellers synes jeg virkelig, at det er godt, at folk kan hjælpe hinanden, lyder det.