Heftigt coronaudbrud på skole sender tre årgange hjem

Trekroner Skole i Roskilde har valgt at sende hele udskolingen hjem på grund af et udbrud af corona-smitte.

Trekroner Skole i Roskilde er for tiden hårdt plaget af coronavirus.

Ifølge skoleleder Jon Lissner er cirka 24 elever og fem lærere torsdag smittet med coronavirus.

- Det er en ærgerlig situation. Når først smitten er kommet ind på skolen, er det svært at forhindre den i at sprede sig, selvom vi følger retningslinjerne fra Statens Serum Institut, siger Jon Lissner til TV 2 Lorry.

Jon Lissner fortæller yderligere, at 20 af de smittede elever er fra niende årgang.

Ledelsen har derfor valgt at sende hele udskolingen hjem. Midlertidigt kan de vende tilbage fra på mandag, men ifølge Jon Lissner vil de med tiden se, om det kan lade sig gøre.

- Når vi oplever så mange fra niende årgang, som er smittede, så er det oplagt at tænke, at der er en kultur blandt eleverne, som øger smittespredningen, siger Jon Lissner.

Skolen har fået besked om, at flere af eleverne fra niende årgang har været smittede uden symptomer. Skolen har derfor opfordret alle elever fra 7.-9. klasse til at blive testet.

Et større problem

Det er set før, at skoler er steder, hvor smitten har gode vilkår for at sprede sig.

På TV 2 Lorry har vi tideliger skrevet om en skole i Høje-Taastrup, som har måttet sende alle elever hjem på grund af coronavirus. 

I Roskilde har smitten også tidligere været et problem på uddannelsessteder. Kort før sommerferien var flere elever utrygge ved at møde op på Katedralskolen i Roskilde, fordi der var opstået smitte, efter at nogle elever havde været på en Sveriges-tur.