"Hallo Roskildeeeee": 120 tons master skal sikre bedre mobilsignal

Seks master skal sikre, at du både kan streame og ringe til dine venner uden problemer under Roskilde Festival.

De seks master, der blev kørt ind på Dyreskuepladsen mandag, vejer sammenlagt 120 tons og skal sikre dækning under hele festivalen Foto: 3

”Der er i øjeblikket ingen forbindelse til det kaldte nummer”.

Den velkendte besked kan sætte en stopper for festlighederne, hvis man lige har fundet en god plads foran Orange Scene og på grund af manglende signal ikke kan få fat på vennerne, der skal dirigeres i den rigtige retning over telefon.

Men festivalgæsterne til Roskilde Festival bør ikke støde på dette problem. Teleselskabet 3 kørte nemlig seks master med en samlet vægt på 120 tons ind på Dyreskuepladsen mandag.

- Vi har en stor erfaring for de senere år. Sidste år gik det rigtig godt. Så jeg er sikker på, at vi med den øgede kapacitet kan leve op til behovene, siger Stefan Ring Støhrmann, der er radionetværksmanager hos 3 til TV 2 Lorry. 

Forventer rekord

3 forventer, at der bliver sat rekord for dataforbruget under årets Roskilde Festival. Gæsterne skal både streame musik i lejrene, dele billeder på sociale medier og kontakte hinanden.

Selvom det forventes, at de seks master kan klare udfordringerne, så er seks ingeniører klar til at gribe ind, hvis de mobile netværksmaster mod forventning ikke skulle kunne klare presset.

00:27 Luk video

- De to største tests er, når der åbnes om lørdagen, hvor der kommer til at være mange brugere af netværket, der indtaget pladsen. Derefter bliver den helt store test åbningen af Orange Scene, hvor omkring 60.000 mennesker kommer til at bruge den samme mast på samme tid, siger Stefan Ring Støhrmann til TV 2 Lorry. 

Orange Scene åbner den 3. juli.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?