Grådige tyve har været på togt i flere butikker

Flere butikker har mistanke om, at de har haft besøg af de samme tyve, som torsdag ribbede en butik i Valby for slik for 8.000 kroner.

Butikchef for Fakta på Køgevej i Roskilde, Martin Holm Vernegaard, spærrede i morges øjnene op, da han sad og scrollede ned over sit facebookfeed.

quote Hold kæft, det er så koldt. Det er bare folk, som ikke har respekt.

Martin Holm Vernegaard, Butikchef i Fakta på Køgevej i Roskilde

Det, der fangede hans øje, var tyvene på en overvågningsvideo, som en ejer af en Meny-butik i Valby fredag har delt i afmagt over et stigende antal systematiske tyverier. Videoen viser, hvordan tre mænd på under et minut ribber butikken for slik for 8.000 kroner.

- Hold kæft, det er så koldt. Det er bare folk, som ikke har respekt, lyder reaktionen fra Fakta-chefen i Roskilde i dag til TV 2 Lorry.

Martin Holm Vernegaard er meget sikker på, at de samme tyve var på rov i hans butik i juli. Han genkender en af tyvenes tatovering – men mest af alt genkender han metoden. På under to minutter tømte to mænd Fakta-butikken i Roskilde for flere rammer med energidrikken Red Bull. Værdi: 4.000 kroner.

Tyvetogt i flere butikker

Flere andre butikker i hovedstadsområdet har også mistanke om, at de har været udsat for den samme tyvebande.

Lidl’s kommunikationsafdeling bekræfter i dag over for TV 2 Lorry, at de mener, at de samme tyve stjal i en Lidl-butik i Avedøre kort før tyveriet i Meny i Valby torsdag. Også en Meny i Hellerup og en Fakta i Måløv mener, at de kan genkende tyvene fra overvågningsvideoen. Alle steder er der blevet stjålet varer som slik, energidrikke og øl.

- Det ender nok i en eller anden kiosk, hvor de har en kammerat, hvor de kan tjene nogle hurtige penge, lyder vurderingen fra Martin Holm Vernegaard fra Fakta i Roskilde.

Politi opfordrer til ikke at dele

Ejeren af Meny-butikken i Valby har delt videoovervågningen på Facebook, selv om han er klar over, at det er ulovligt. Ejeren bruger opslaget som et opråb til politi og politikere om at køre en stramme kurs over for butikstyve, der systematisk tømmer butikker for varer.

quote Vi havde helst set, at han var kommet med det til os først.

Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør i Københavns politi

Fra Københavns Politi lyder det i dag, at selvom politiet prioriterer personfarlig kriminalitet over butikstyverier, bliver tyverierne taget alvorligt. Og derfor er det uheldigt, når butiksejere skrider til selvtægt og lægger overvågningsbilleder på nettet. 

- Det synes vi er rigtigt ærgerligt. Vi havde helst set, at han var kommet med det til os først. Det er altid en fordel at anmelde det til politiet. Så har vi en mulighed for at efterforske ud fra de billeder, der forelægger. Og i det her tilfælde er det rigtig god video, siger Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør i Københavns politi, til TV 2 Lorry.

"Det pisser mig lidt af"

Martin Holm Vernegaard fra Roskilde er ligesom Meny-ejeren i Valby frustreret over, at han ikke synes, butikstyverierne bliver taget alvorligt nok:

- Det pisser mig lidt af, at der ikke er nogen straf til dem, siger han til TV 2 Lorry.

Alligevel kunne han ikke finde på selv at lægge overvågning på Facebook:

- Det må man jo ikke, så man holder det internt i håb om, at nogen af ens andre kollegaer kan nå at fange dem i indgangspartiet. 

Det er denne her overvågningsvideo, som ejeren af Meny-butikken i Valby har delt. I den oprindelige video er tyvene ikke blevet maskeret. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere