Geograf bag mudder-kort til Roskilde Festival

Hvor skal man bare IKKE slå sit telt op på Roskilde Festival 2016? Geograf fra rådgivende ingeniørvirksomhed kommer med løsningen

Kortet over artiklen her er formentlig det første af sin art. Det er et Mudder-Kort, Og hvis man bare har hørt om Roskilde Festival før, så ved man formentlig, at det kan være et ganske nyttigt redskab - for vejret er historisk set drilsk, når Roskilde Festival løber af stablen, og hvis regnen står ned i stænger, så bliver festivalen en voldsomt mudret oplevelse for de tusinder af festivalgæster.

Men nu er der altså hjælp at hente. Geografen Teresa Albeck Japsen arbejder for den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS, og hun har fremstillet kortet, som viser de fugtigste steder på Roskilde Festival. Dem gælder det om at holde sig fra - og hvis man vælger rigtigtigt, så kan man altså finde et campingområde, der dels ligger højt og dels suger vandet, så det forbliver nogenlunde tørt, selv om det skulle gå hen og regne.

-Og nu er der jo altså lovet regn, så det kan blive nyttigt, fortæller Tereasa Albeck Japsen.

Hun har kombineret data fra Danmarks digitale højdemodel med beregninger fra sin virksomhed NIRAS og lagt dem ind over Roskilde festivals 2016-kort.

 

Års erfaring har lært Teresa Albeck Japsen, hvor vigtigt det er, at få teltet slået op det helt rigtige sted. Privatfoto.
Års erfaring har lært Teresa Albeck Japsen, hvor vigtigt det er, at få teltet slået op det helt rigtige sted. Privatfoto.

Selv er hun efterhånden en ret erfaren festivalgænger.

-Jeg startede i 2008 og har været med lige siden, så den her festival bliver altså min 9., siger hun. -Jeg glæder mig allermest til at høre Red Hot Chilli peppers, tilføjer hun.

Men denne gang er der også en ældre og meget scenevant, herre, hun skal høre - af en helt bestemt grund.

-Jeg har min 65-årige far med på årets festival. det er første gang, han skal prøve det - og sammen skal vi høre Neil Young, fortæller Teresa Albeck Japsen.

Trods kortet - vi ønsker Teresa og hendes far en tør festival.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere