Frustreret kørelærer om nyt prøvested: "Det kan vi simpelthen ikke byde eleverne"

Et nyt køreprøvested i Roskilde skulle gøre livet lettere for eleverne. Men sådan er det langt fra blevet, lyder det fra Lisette Ahm, der er kørelærer.

I Roskilde er kørelærer Lisette Ahm godt træt af situationen.

Et nyt køreprøvested, hvor man starter og slutter sin køreprøve, er blevet placeret i parkeringskælderen hos indkøbscentret Ro's Torv. 

Det skulle gøre livet lettere for både Lisette Ahms og hendes elever, men det er - ifølge kørelæreren - langt fra virkeligheden.

Stedet er nemlig af flere grunde problematisk, fortæller Lisette Ahm til TV 2 Lorry.

- På nogle tider af dagen er der alt for lidt plads dernede. Og når elever, der skal til køreprøve, er pivnervøse, så kan det være svært for dem at komme ordentligt rundt.

"Det pisser mig af"

Men det er som sagt ikke det eneste problem, hvis man spørger Lisette Ahm. 

Færdselsstyrelsen, der står for området, henstiller nemlig til, at man ikke øver kørsel i og ved parkeringskælderen mellem klokken 08.00 og 16.00. 

- Det pisser mig af, og jeg bliver rasende, for så kan eleverne ikke prøve stedet af. Det gør mig ked af det på deres vegne, for det kan vi simpelthen ikke byde dem, siger hun til TV 2 Lorry og forstætter:

- Hvis mine elever ønsker at køre forbi prøvestedet inden selve køreprøven, så skal de have mulighed for det - længere er den ikke.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen).

Færdselsstyrelsens retningslinjer for køreprøver

Ifølge Lisette Ahm er det svært at øve på stedet efter klokken 16.00, blandt andet fordi timerne derefter er afsat til teoritimer.

På videoen herunder kan du se det nye køreprøvested, som vækker irritation hos Lisette Ahm.

Men der er jo kun tale om en henstilling?

- Ja, men problemet er, at det ikke kan lade sig gøre at øve dernede, hvis alle kørelærere gør det, for man kan næsten ikke køre to biler forbi hinanden dernede - for ikke at tale om de biler, der skal parkere dernede i forbindelse med en tur på Ro's Torv, siger Lisette Ahm og fortsætter:

- Og hvis man har fem køreprøver, der starter og slutter inden for et kvarter, så kan det være problematisk, fordi der er så snævert dernede.

(Artiklen fortsætter efter videoen).

Her kan du se det nye køreprøvested.


Eleverne skal vel lære at køre alle steder?

- Jeg ved godt, at eleverne skal kunne køre alle steder, men de vælger jo ikke at køre ind, hvor det er allersværest, når de lige har fået kørekort. Det gjorde jeg i hvert fald ikke.

Lisette Ahm mener desuden ikke, at dialogen mellem kørelærerne og Færdselsstyrelsen har været mangelfuld. Faktisk kalder hun den truende.

- Vi har fået at vide, at hvis vi brokker os over forholdene ved prøvestedet, så lukker de bare Roskilde som prøvested.

Færdselsstyrelsen: "Vi vil sikre de bedste rammer"

TV 2 Lorry har tirsdag forsøgt at få et interview med Færdselsstyrelsen, men det har ikke været muligt. I stedet har de onsdag eftermiddag sendt et skriftligt svar.

- Færdselsstyrelsen er optaget af, at vi har de bedst mulige prøvesteder, inden for de rammer vi har - både til gavn for køreelever, kørelærere og myndighed. Det prøver vi naturligvis hele tiden at sikre, skriver Brian Paust Nielsen, der er vicedirektør for kørekortområdet i Færdselsstyrelsen, og fortsætter: 

- Vi er derfor også meget opmærksomme på de tilbagemeldinger, vi får fra kørelærerne, når vi afvikler prøver fra det nye sted i Roskilde, skriver de.

Om dialogen mellem dem og kørelærerne skriver han:

- Jeg kan på ingen måde genkende, at vi skulle have en truede tone eller mangelfuld dialog med kørelærerne. Vi har siden overdragelsen af kørekortområdet søgt en kontinuerlig og konstruktiv dialog med kørelærerne og vi er løbende i kontakt med de forskellige kørelærerforeninger.

Henstillingen fra Færdselsstyrelsen.
Henstillingen fra Færdselsstyrelsen.