Frivillige flokkes til totaludsolgt festival

Roskilde Festivals frivilligkorps er snart ved at være fyldt ud. Festivalen peger på målrettet indsats og flot billetsalg som grund.

Hvis du vil være frivillig på årets Roskilde Festival, skal du til at få sendt din ansøgning afsted. For i modsætning til de seneste år går det år i rigtig godt med at få folk til at arbejde under festivalen.

quote Vi kan sammenligne det lidt med en lottokupon

Jan Themsen, Medlem af styregruppen i Dixie Burger

Det mærker de især hos én af festivalens mest populære boder, Dixie Burger, som ellers sidste år var desperate efter op mod 200 frivillige helt til det sidste. De mangler nu kun omkring 40 ud af 460 frivillige. 

- Lige nu har vi fået rigtig mange, og vi forventer faktisk at lukke for tilmeldingen inden for et par uger, siger Jan Themsen, der er medlem af styregruppen i Dixie Burger. 

Fra én til to boder

I år har Dixie Burger nedjusteret behovet for frivillige efter sidste års desperation. De har nedskaleret fra to seperate boder, én med morgenmad og én med den velkendte Dixie burger, til én enkelt bod med begge dele. 

Selvom Jan Themsen medgiver, at det ville have været fedt med to boder i år, nu hvor det går så glat med at få lokket frivillige til, fortsætter Dixie Burger også næste år med én og ikke to boder: 

- Vi kan sammenligne det lidt med en lottokupon. Den ene onsdag er vindernummeret 10, og så kan man ærgre sig over, at man ikke tog den. Næste onsdag tager du så nummer 10, og så kommer nummeret ikke. Der er så mange faktorer, der spiller ind. Vi vil hellere være sikre på én succes end at ende op med to halve succeser, som vi gjorde sidste år, siger Jan Themsen, der har været frivillig på festivalen i 30 år. 

Den velkendte Dixie Burger
Den velkendte Dixie Burger
Foto: Dixieburger.dk

Udsolgt = flere frivillige

Selvom festivalen først starter om 42 dage, er to tredjedele af de frivillige jobs allerede taget. På samme tid sidste år var det kun halvdelen og året inden kun en tredjedel. 

Som forklaring peger Hans Christian Nielsen, der står for de frivillige på Roskilde Festival, blandt andet på, at festivalen allerede kunne melde udsolgt i starten af maj, da alle 80.000 partourbilletter var revet væk, og en målrettet indsats fra festivalens side: 

- Vi har stadigvæk åbne pladser, men sammenlignet med sidste år er vi væsentligt længere fremme, men det betyder helt klart noget, at vi allerede har udsolgt. Vi har også målrettet arbejdet på at få endnu flere frivillige, og vi har rykket nogle af aktiviteterne til tidligere på året. Så det er en kombination, mener han.

Frivillige på Roskilde:

Mangler stadig folk

Men nåede du ikke at få fingrene i en billet, mangler Roskilde Festival altså heldigvis stadig frivillige: 

- De hold, der stadig er åbne, er typisk der, hvor vi har vores orange veste, som laver publikumsservice i porte og en række andre logistiske roller, siger Hans Christian Nielsen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere