Fritidsledere vil fange coronaramte unge ind igen

330 millioner af den nye økonomiske sommerpakke på samlet 1,6 milliarder, som politikerne er blevet enige om, skal gå til kultur- idræts og foreningslivet - blandt andet for at hjælpe børn og unge i gang efter coronanedlukningen

Klubber og foreninger står klar i startboksene og vil gøre alt for at give de unge et alternativ til fysisk inaktivitet i sommerferien, hvis de kan få del i nogle af millionerne i politikernes sommerpakke.

- Vi har allerede en sommercamp. Men kunne man brede den ud, og gøre det sjovere, få nogle flere rekvisitter ind, skabe et sjovere miljø, så er der ingen tvivl om, at det ville være en gave, og jeg tror også vi få flere der synes, at det ville være sjovt at bruge deres sommerferie på det, siger Ungdomsformand, Lars Kragh fra en af Danmarks største fodboldklubber, Frederiksberg-Alliancen 2000.

330 millioner af den nye økonomiske sommerpakke på samlet 1,6 milliarder, som politikerne er blevet enige om, skal gå til kultur- idræts og foreningslivet - blandt andet for at hjælpe børn og unge i gang efter coronanedlukningen. Og de penge står de altså klar til at gribe i idrætslivet.

quote Vi vil gerne skabe en form for legeland, for børn

Dan Olsson, formand for Viby IF

Også i Viby Sjællands Idrætscenter vil man hilse ekstra penge velkommen.

- Vi vil gerne skabe en form for legeland, for børn, forklarer formand for Viby IF, Dan Olsson.

Hoppeborge og rodeotyr

I en uge i sommerferien forestiller han sig, at man kunne leje hoppeborge, rodeotyr og meget andet, for at få børn og unge i gang igen og tilbage til deres sociale sammenhold i klubben.

- Når man kommer væk fra fællesskabet, så glemmer man de gevinster der er ved at være i et fællesskab, man bliver mere indesluttet, og man bliver sløvere og sløvere, og mere og mere træt. Det er den spiral vi skal have brudt, siger Dan Olsson.

Han er samtidig leder hos Roskildes KFUM-spejdere, og også her mener han, at ekstra penge vil kunne bruges til at komme ud og vise de unge spejderlivets kvaliteter og trække flere til. Men det vigtigste for ham er dog, at de unge kommer ud og i gang i stedet for at sidde fysisk inaktive derhjemme.

- Jeg synes i hvert fald, at vi har en forpligtigelse til at forsøge at gøre noget og få skabt aktivitet og fællesskab i samfundet igen, siger Dan Olsson.

Det vil Lars Kragh også rigtig gerne være med til, det haster dog lidt med at komme i gang, hvis de ældste spillere skal fanges ind af fodbolden, mener han.

- Der, hvor det især er svært at fastholde dem, det er når de bliver lidt ældre, altså 12 til 16 år, og der er ingen tvivl om, at hvis vi skal have dem aktiveret nu i sommerferien, så skal vi til at rykke, ellers finder de på noget andet i ferien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik