Forening samler Roskilde-rester: Agurker nok til 22 Eiffeltårne

Det Runde Bord fordeler den mad, der ikke er blevet tilberedt og solgt på festivalen.

Der er ikke tid til tømmermænd for de over 100 frivillige i foreningen Det Runde Bord.

Så snart Roskilde Festival lukkede ned søndag gik de nemlig i gang med at indsamle alle de råvarer, som de mange madboder på festivalen ikke har fået brugt. Madresterne bliver kørt til Slagteriskolen i Roskilde. Og det er ikke små mængder mad, der bliver kasseret. Sidste år samlede foreningen 35 tons.

- Det er rigtig meget mad. Det er 100.000 måltider. Vi kunne næsten lave et måltid mad til hver eneste deltager, siger foreningens direktør, Peter Haugelund, til TV 2 Lorry.

Meget ryger direkte videre

Den kasserede mad bliver kvit og frit sendt videre til omkring 80 asylcentre, herberger og krisecentre.

- Nogen af ingredienserne køres direkte ud til herbergerne, siger Peter Haugelund, der står med en kasse tomater.

- Sidste år var der så mange agurker tilbage, at de kunne række 22 gange op og ned af Eiffeltårnet, fortsætter han.

Det ikoniske tårn på Champ de Mars i Paris er 300 meter højt, så agurkerne ville strække sig over adskillige kilometer. 

Der vil altid være rester

Den del af maden, der ikke kan køles og sendes videre som den er, tilbereder foreningen selv i slagteriskolens køkken.

Og selv om det er hårdt arbejde at håndtere de mange tons mad, ser Peter Haugelund fremad. For ud af de 1.200 tons mad, der produceres i madboderne på Roskilde Festival hvert år, vil der altid være noget tilbage.

- Jeg glæder mig til de næste mange år, hvor vi skal gøre det her. Man kan nemlig ikke 100 procent forhindre madspild, siger han. 

Om Det Runde Bord

Det er en 100% non-profit ngo, der baserer sig på frivillig arbejdskraft.

Stiftet i 2014 i forbindelse med Roskilde Festival som fokusprojekt mod madspild.Har 120 aktive frivillige lige fra socialarbejdere, sygeplejersker og chauffører til erhvervsfolk og Michelin-kokke.

Vinder af Yourope & Go Groups ”Green Operations” pris i 2014. Vinder af Roskilde Festivals Miljøpris i 2015.

Siden 2014 har Det Runde Bord omdannet 600 tons overskudsmad svarende 1,5 mio måltider og dermed sparet 1360 tons CO2-udledning.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik